DJ anlægger sag for Guldbrandsen

Ombudsmanden afviste at rejse Christoffer Guldbrandsens klage over manglende adgang til offentlige dokumenter, da han lavede filmen »

Ombudsmanden afviste at rejse Christoffer Guldbrandsens klage over manglende adgang til offentlige dokumenter, da han lavede filmen »Den Hemmelige Krig« om tilfangetagelsen af 31 afghanske fanger.

Men nu kommer Journalistforbundet instruktøren til undsætning og lover at rejse sagen for domstolene.

»Fordi det i særlig grad blev til en politisk sag, valgte ombudsmanden at sige nej til at behandle den. Dansk Journalistforbund agter derfor at føre sagen for domstolene. Den kan vise sig at have betydning for, hvilken offentlighed vi skal have i fremtiden,« sagde formand Mogens Blicher Bjerregård under sin beretning på forbundets delegeretmøde i Nyborg.

Han lovede også, at forbundet vil engagere sig i de mange sager, hvor journalister er blevet sigtet, tiltalt eller dømt, mens de har udført deres arbejde.

En af de mest markante sager har været FE-sagen, hvor to Berlingske-journalister og en chefredaktør er tiltalt for at have viderebragt statshemmeligheder. På listen over sager, hvor journalister er kommet i myndighedernes søgelys, er også sagen, hvor en journalist er blevet dømt for at tage en grill-kniv med til gaten i Københavns Lufthavn, da han ville vise, hvor hullet sikkerheden var.

Senest har politiet sigtet Easy-film for at have viderebragt børneporno, selv om formålet med programmet Operation-X netop var at dokumentere, hvordan overgreb mod børn og unge finder sted.

»Journalisterne passer deres arbejde. Det skulle myndighederne også gøre ved at bruge deres krudt på at få de kriminelle dømt og anerkende mediernes betydningsfulde rolle for samfundet og demokratiet – en rolle, der betyder, at medier og journalister har en udvidet adgang til at føre dokumentation, når det er nødvendigt,« sagde Mogens Blicher Bjerregård.

0 Kommentarer