DJ AKKUMULERER

Uddannelsen Grafik Kommunikation er af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund blevet optaget som en af »fagets uddannelser«.

Uddannelsen Grafik Kommunikation er af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund blevet optaget som en af »fagets uddannelser«.

De grafiske kommunikatører udgår fra Den Grafiske Højskole. Studenterne skal i fremtiden gennemgå et treårigt forløb, mod hidtil to år. Udvidelsen betyder, at der er blevet plads til blandt andet informationsgrafik og -teknologi samt web-design. Der indgår en tre måneder lang praktikperiode i uddannelsen.

Studiets målsætning er »at skabe et designerpotentiale for virksomheder, der har behov for grafisk kommunikation gennem trykt og elektronisk publicering.« Og på det personlige plan skal studenten opnå »en personlig udvikling, der skaber grundlag for relevant operationalitet.«

På skemaet står blandt andet kommunikationsplanlægning og markedsføring, avis- og magasindesign, tegning, typografi, kalligrafi, form og kommunikation samt, som et mindre fag, emballagedesign. Sidstnævnte – der måske kan være nogle DJ´ere lidt fremmed – skal give studenten forståelse for »de processer, der knytter sig til fremstilling, fyldning, distribution, salg, brug og bortskaffelse af emballage,« som det hedder.

De første dimittender kan ventes om tre år. Inden da vil DJ kunne uddele medlemskort til de studerende.

0 Kommentarer