DJ afviser Axmark-sag

Udenrigsministeriets presseråd, Flemming Axmark, føler sin ære krænket af Ekstra Bladets bagsideskribent Michael Jeppesen. Derfor har han bedt Dansk Journalistforbund (DJ) undersøge, om Ekstra Bladet har overtrådt straffeloven, og om der dermed er grundlag for at rejse en sag.

Flemming Axmark har i syv år skrevet omtaler af nye ambassadører og andet stof fra Udenrigsministeriet på Berlingske Tidendes navnesider under mærket Alas Anon – latin for »desværre anonym«. Han føler sin ære krænket af Ekstra Bladets journalist Michael Jeppesen, der afslørede Flemming Axmarks dobbeltrolle og satte spørgsmålstegn ved hans kritiske sans i artikler som »Mesterlig kulturråd« og »Den evige diplomat«.

Berlingske Tidende fyrede Axmark som følge af Ekstra Bladets skriverier.

»Michael Jeppesen skriver i Ekstra Bladet, at mine artikler er sleske og røvslikkende. Jeg føler ikke, at Ekstra Bladets artikler er hæderlige, og de krænker min ære og selverkendelse,« mener Flemming Axmark.
DJs formand, Mogens Blicher Bjerregård, har besluttet, at forbundet ikke vil lægge sag an mod Ekstra Bladet på Axmarks vegne.

»Vi er ikke tidligere gået ind i sager af denne type og ser heller ingen grund til at gøre det denne gang,« siger DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård, der holdt møde om sagen med Flemming Axmark den 19. november.
På mødet opfordrede Flemming Axmark Mogens Blicher Bjerregård til at tage kontakt til Ekstra Bladet og Michael Jeppesen.

»Jeppesen skal dokumentere, hvorfor artiklerne efter hans mening er sleske og røvslikkende. Når han svarer, vil jeg levere mine kilder til historierne. Så kan vi få en uvildig journalist til at vurdere dem,« siger Flemming Axmark.
Michael Jeppesen står ved, hvad han har skrevet om Axmark og hans artikler.

»Jeg kan ikke finde ord for hans artikler. Det er selvfølgelig subjektivt, hvad man mener om artiklerne, men jeg skal da gerne finde nogle sleske og røvslikkende passager og læse dem op for ham – med et smil på læben,« siger han. e

 

0 Kommentarer