DJ åbner dørene for oprørske freelancere

DJ lover at handle på det ulmende oprør fra freelancerne. Nu inviterer forbundet til to åbne møder. »Sammen kan vi lægge et bedre pres på arbejdsgiverne,« siger Mogens Blicher Bjerregård. Der kommer dog ikke andre konkrete tiltag de første par måneder.

DJ lover at handle på det ulmende oprør fra freelancerne. Nu inviterer forbundet til to åbne møder. »Sammen kan vi lægge et bedre pres på arbejdsgiverne,« siger Mogens Blicher Bjerregård. Der kommer dog ikke andre konkrete tiltag de første par måneder.

De seneste ugers artikler om dårlige lønninger til freelancejournalister i Journalisten og på journalisten.dk har blandt andet fået en gruppe freelancere til at skrive et debatindlæg under overskriften "Vi er mediebranchens østarbejdere".

I går lovede næstformand i Dansk Journalistforbund Lars Werge, at forbundet vil reagere på den heftige debat. Hvad der skulle ske, blev drøftet på et møde i DJ's forretningsudvalg i går.

»Vi skal tale om, hvordan vi kan iværksætte en moderniseret og opstrammet strategi for freelanceområdet. Vi har allerede en strategi, men der er noget, der tyder på, at den skal løbes over med tættekam,« sagde næstformand Lars Werge før mødet til journalisten.dk.

Nu har udvalget besluttet at slå dørene op for to åbne møder, hvor freelancere og andre interesserede kan troppe op og tale med ledelsen.

»Det er godt og vigtigt, at denne debat er blevet rejst af en række freelancere. Når man som medlem deltager i debatten, får man indflydelse, og sammen kan vi gøre det bedre og lægge et bedre pres over for arbejdsgiverne,« siger Mogens Blicher Bjerregård ifølge journalistforbundet.dk.

De to møder finder sted i henholdsvis København og Aarhus – det første møde bliver afholdt på forbundets adresse på Gammel Strand allerede den 19.juni og det andet den 7. august. På møderne bliver det muligt at komme med ideer og budskaber til DJ's forbundsledelse og andre ledende DJ-politikere, som vil være til stede, oplyser forbundet.

»De seneste ugers debat både i DJ's egne medier og andre steder om vilkårene for freelancere og selvstændige har kun understreget behovet for den fornyelse af freelancestrategien, som DJ er på vej med,« siger Blicher Bjerregård ifølge journalistforbundet.dk.

DJ: Konkrete tiltag på vej

De indtryk, DJ-ledelsen får på møderne i København og Aarhus, vil indgå i debatten på et særligt visionsseminar i september, hvor DJ vil fastlægge hovedlinjerne i den nye freelancestrategi.
Desuden har hovedbestyrelsesmødet d. 21. juni også en fornyelse af freelancestrategien på dagsordenen.

Men freelancerne skal ikke forvente, at der kommer konkrete tiltag umiddelbart herefter.

"Udfaldet af et seminar i begyndelsen af efteråret vil sammen med de drøftelser, der kommer på TR-stævnet ligeledes i september, danne rammen for de konkrete tiltag, som DJ vil tage for endnu bedre at kunne varetage freelancernes interesser i DJ," skriver forbundet.

3 Kommentarer

Jan August Hillers
21. JUNI 2012
Re: DJ åbner dørene for oprørske freelancere

"Når man som medlem deltager i debatten, får man indflydelse, og sammen kan vi gøre det bedre og lægge et bedre pres over for arbejdsgiverne,« siger Mogens Blicher Bjerregård".

Jeg mener bestemt at huske at skiftende tillidsvalgte  freelancere med accelererende fortvivlelse har forsøgt at råbe et flertal op gennem i al fald den sidste halve snes år. Men der skulle altså en egentlig freelanceraktion til - og en vågen og modig redaktør. Og det betød jo nok også ret meget, at de aktionerende er dagbladsfreelancere (hvordan de så end har haft råd til at være det).

Uanset: det lysner - og så her på årets længste dag

Søren F. Lillesøe
21. JUNI 2012
Re: DJ åbner dørene for oprørske freelancere

Ja, det bliver interessant at se, hvad en given strategi skal bestå af.
Medietiden nu er omskiftelig, og det bliver nok ikke bedre i fremtiden.

Det er det, DJ er oppe imod. Og indtil videre har approachen været lettere gammeldags.

Mvh.
Søren F. Lillesøe

Tue Andersen Nexø
15. JUNI 2012
Re: DJ åbner dørene for oprørske freelancere
Er det med vilje, der ikke står hvornår mødet afholdes?
data_usage
chevron_left
chevron_right