search

Disciplinering til fodbold

Jeg er næppe alene om at være skide ligeglade. Ej heller er jeg alene om den snigende udmattelse over endnu en sommer tvangsindlagt til et rendyrket mandeunivers.  

Jeg er næppe alene om at være skide ligeglade. Ej heller er jeg alene om den snigende udmattelse over endnu en sommer tvangsindlagt til et rendyrket mandeunivers.

En periode i min barndom spillede jeg fodbold i Gladsaxe-klubben Femina. Højre back, som det hed dengang. Det var min plads. Det var herfra, jeg forsøgte at forsvare mig mod de hærdebrede piger fra Virum, der tacklede som ind i helvede med skrueknopperne forrest.

Alligevel er jeg flintrende ligeglad med, at VM-slutrunden starter i dag, og Danmark er med. Hvem der i øvrigt er på holdet, rager mig en papand. Det har sandsynligvis noget med alderen at gøre. Den alvor, der har lagt sig under frontallapperne, gør fordringer på noget andet. Økonomisk og klimatisk er vi på vej mod afgrunden. Regeringen er sindssyg, og vi er forsat en krigsførende nation. Dét betyder noget for mig.

Derfor er jeg ramt af en furiøs irritation over at få bolden proppet ned i halsen ligegyldigt, hvor jeg befinder mig, eller hvilket medie jeg benytter. Politiken starter dagen med en ekstra, meget grøn forside tegnet af Philip Ytounel. En bittersød kommentar til det sydafrikanske hastværk inden dommeren fløjter kampene i gang. I første sektion hepper Søren Mikael Hansen videre med lederen "Lad festen begynde", som indledning til tre helsider om VM fodbold. Og I Byen oplyser på dobbeltopslag om, hvor jeg kan dele "folkefeste" med andre. Samlet set en interessant stofprioritering i lyset af hvem, der udgør avisens faste, daglige læserskare.

Denne 'disciplineringen til fodbold' fortsætter på min tur til arbejde. I busser og tog klaprer papreklamer mod vinduerne, og når jeg står af på Nørreport station, er trapperne op til gadeplan plasteret til med bannerreklamer for VM-transmissionerne, mens mandshøje posters skriger budskabet ud over hele byen, og nyhedsværten på tv i dagevis har kundgjort at "hele verdens fokus rettes nu mod Sydafrika".

Hele verden?

Jeg er næppe alene om at være skide ligeglade. Ej heller er jeg alene om den snigende udmattelse over endnu en sommer tvangsindlagt til mediernes rendyrket mandeunivers. Sendefladen, avisspalter og onlineplatforme invaderet af mænd, der snakker med mænd om det, der foregår mellem mændene på banen? Endnu en sommer hvor man kan lære (skulle man have glemt det) at "rigtig" sport udøves, defineres, kommenteres og ses af mænd i en male-bonding manøvre, der gentager og bekræfter sig selv i det uendelige.

…….Well, en slags plaster på såret er dagens nyhed om, at Mette Davidsen-Nielsen fra september sætter sig for bordenden på dagbladet Information.

 

(følg også Journalisten.dk's anden blogger, Kurt Lassen, der kommenterer mediernes dækning af VM hele den kommende måned.)

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen