Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:10 24.02.2023 Anna Sol Jørgensen

Direktør for produktionsselskab stopper på grund af uenigheder

Sigurd Bæk Jensen stopper som administrerende direktør for produktionsselskabet Drive Studios.

Det oplyser Nordisk Film Distribution, der er medejer af Drive Studios, i en pressemeddelelse.

Det sker ifølge pressemeddelelsen på grund af ”uenighed om fremtidig strategi”.

”Corona-nedlukningen og Create-konflikten var udfordrende for Drive Studios, og vi ser forskelligt på den fremtidige strategi for selskabet. Derfor har vi valgt at stoppe samarbejdet med Sigurd Bæk Jensen, som jeg gerne vil takke for hans indsats gennem årene,” udtaler bestyrelsesformand Kenneth Wiberg, der er direktør for Nordisk Film Distribution, i pressemeddelelsen.

Create-konflikten blev udløst af en aftale om streaming mellem Create Danmark og Producentforeningen, som skulle sikre film- og tv-folk bedre betaling, når deres arbejde blev vist på streamingtjenester. Den aftale mødte dog så stor modstand fra streamingtjenesterne, at den endte med så godt som at lamme dansk tv-produktion.

Drive Studios producerer både fakta- og fiktionsprogrammer til blandt andre DR og streamingtjenesten Xee og har ifølge bestyrelsesformanden flere store produktioner på vej.

”Vi har stor tiltro til, at Drive Studios vil udvikle sig meget positivt fremover,” tilføjer han.

Ledelsen af Drive Studios udgøres nu af konstitueret administrerende direktør Taus Abildgaard, driftsdirektør Kasper Fredshavn, strategisk chef Irene Strøyer og fiktionschef Maj-Britt Landin, fremgår det af pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder