Din Reklamesøjle

DEBAT: Forestil dig, at du sætter dig med et dagblad. På forsiden kan du se smagsprøver på, hvad du kan læse inde i avisen. Så bladrer du om på side 2. Her er et interview af en af dagbladets journalister, som interviewer sin kollega om, hvordan det var at lave artiklen omme på side 5  

 På næste side er der en guide til at tage lige så flotte billeder, som fotografen har gjort på side 16, og til sidst en quiz, hvor du kan gætte, hvad du kan læse i avisen i morgen.

Lyder det lidt enerverende? Ja, men sådan er min oplevelse efterhånden af DR.

Se bare ’Aftenshowet’, som jo er DR’s program om alt fra tunge dagsordensættende begivenheder til hyggeligt kendisinterview og kuriøse indslag. En mandag for få uger siden er et af indslagene 200-året for undervisningspligten i Danmark, og gæsterne i studiet er gode gamle DR-ansigter i to ud af tre tilfælde: Bonderøven, Ida Corr og Tine Bosse. Jeps, så fik vi da i hvert fald slået et slag for ’Bonderøven’, og selv om Ida er ude af ’X Factor’, så er hun stadig god reklame for fredagsstorsatsningen.

Tirsdag i ’Aftenshowet’ bliver de tre nye værter for ’Eurovision’ afsløret, og det er ikke noget, der går redaktionen forbi. De tre værter er i studiet lige efter et indslag om en kvinde, som vi kan møde i aftenens program ’I hus til halsen’. I øvrigt vil ’TV Avisen’ lige om et øjeblik vise samme ”nyhed” om kvinden med huset, og næste morgen på P3 kan du høre DR’s egen underholdningschef fortælle om valget af de tre værter til ’Eurovision’. 

Åh, hvor bliver jeg træt. Især når onsdagens og torsdagens ’Aftenshowet’ i samme uge bød på optakt til DR Ultra-dokumentaren om børn, der træner mavemuskler, en historisk revision af 1864 med behændig henvisning til den kommende serie på DR samt optakt til OL-curling, som vises på DR.

Jeg betragter ikke mig selv som storforbruger af DR, men jeg er faktisk svært glad for meget af indholdet på den gamle statsradiofoni. Det gælder for eksempel ’Mads og Monopolet’, som jeg troligt er klar til lørdag formiddag. Men en skønne lørdag tænder jeg for 93.9, og ’TV Avisens’ Lillian Gjerulf Kretz er i monopolet. To uger forinden var det Lina Rafn og Huxi Bach, og Emil Thorup har også kigget forbi.

Sympatiske mennesker alle sammen, men tankerne går tilbage til dengang, hvor programmet pludseligt var belejligt omdøbt til ’Mads og Monopolet Borgen Special’ med Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk, Søren Malling og Adam Price i studiet. Ikke at persongalleriet ikke er nyt og interessant, jeg føler mig bare snydt af en slet skjult reklame, som rammer lige ned i mit yndlingsprogram på en licensbetalt kanal. Øv!

Så medmindre jeg skal blive ved med at læse det samme dagblad, der på forudsigelig vis lukker sig om sig selv, så må DR tænke anderledes. DR har jo pligt til at oplyse mig, og netop derfor har jeg en holdning til det: Jeg er tvunget til at betale for det.

Så vil DR ikke ”nøjes med” at bringe interessante programmer? Så skal brugerne nok få øje på det, og et program, som mest af alt er en reklame for et andet program, er altså sjældent ret interessant.

Marie Varming, journalist

2 Kommentarer

Mikael Nielsen
25. MARTS 2014
Lige på pletten!
Lige på pletten!
Daniel Griffith
25. MARTS 2014
Tænk engang hvis DR's folk
Tænk engang hvis DR's folk brugte lige så meget tid på at kritisere alle jer andre jounalister - gud hvor ville i få kam til jeres hår.

Er det sådan en fast ting som journalist at man skal brokke sig over DR med jævne mellemrum?. Og så en så tom kritik som denne, du fortæller jo ikke engang hvad det er du ville have i stedet for den skjulte reklame som du er så overrasket (og små forarget) over.

AftenShowet har alle dage været noget bras stilet mod laveste fællesnævner, med det formål at promovere andre programmer eller personer som DR har gang i, der er intet nyt under solen der.... DR brok-møllen skal åbenbart bare have lidt vand for at holdes igang.

"DR har jo pligt til at oplyse mig, og netop derfor har jeg en holdning til det: Jeg er tvunget til at betale for det."

Hvad er din holdning så, du kommer jo kun med brok og intet konstruktivt om hvad du gerne så i stedet ?

Alt der her DR-brok fra den danske journaliststand begynder at virke en anelse for koordineret efterhånden, tænk hvis i jounalister bare var halvt så kritiske overfor resten af det danske medielandskab som i er overfor DR... men hov så kan det jo være i kommer til at træde nogen over tæerne som i senere har brug for goodwill fra, nej så heller slå på den store mastodont, det er jo omkostningsfrit...