Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:58 23.05.2022 Anna Sol Jørgensen

Digitale lokalmedier: 50 millioner til bedre lokaljournalistik synes i underkanten

Den medieaftale, der blev præsenteret lørdag, bliver umiddelbart taget imod med pæne ord fra Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier.

Der er dog et men. Der bliver i 2023 sat 40,9 millioner kroner af til en pulje, der skal styrke distriksblade og ugeaviser – trykte som digitale. Det er tilskud, der vil blive givet til de enkelte medier for at øge deres redaktionelle dækning. I 2024 og 2025 vil puljen lyde på 50 millioner kroner årligt, som i foreningens øjne ikke nødvendigvis er nok.

”Det vil understøtte mulighederne for endnu bedre lokal kvalitetsjournalistik. Dog synes puljen på 50 millioner kroner årligt at være i underkanten, men det kommer naturligvis an på konditionerne. Det vigtigste er dog, at der ikke sker en lokal konkurrenceforvridning mellem de lokale digitale medier og de trykte ugeaviser, så alle lokale medier kan få lige adgang til puljen,” udtaler Michael Kjær, formand for Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, i en pressemeddelelse.

Ud over den nye pulje har aftalepartierne besluttet at ændre på den redaktionelle produktionsstøtte, så den i højere grad kommer lokale og regionale medier til gode.

Det betyder, at landsdækkende medier fremover maksimalt kan modtage 12,5 mio. kr. mod 17,5 mio. kr. i dag. Til gengæld kan lokale og regionale medier modtage op til 18,5 mio. kr. årligt og et koncernloft på 90,0 mio. kr.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder