Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:44 15.02.2023 Morten Bjerregaard

DI til journalister og medier: Her er vores kvindelige eksperter

DI til journalister og medier: Her er vores kvindelige eksperter

Her ses fotoet fra Dansk Industris opslag på sociale medier DI

”Kære journalister og medier: Her er nogle af vores kvindelige talspersoner”

Sådan lyder det blandt andet i et opslag på sociale medier som LinkedIn og Instagram fra Dansk Industri.

Opslaget kommer i kølvandet på en undersøgelse, som for nyligt viste, at der kun var tre kvinder blandt de 50 mest citerede eksperter i 2022.

Det er på den baggrund, at opfordringen til de danske medier og journalister er kommet, lyder det fra Søren Langelund, der er underdirektør for presse og medier i DI.

”Det er et fælles ansvar hos både medier og organisationer som os at prøve at forbedre den skæve kønsfordeling af kilder i medierne. Vi gør os ingen forestilling om, at et opslag på LinkedIn med et trylleslag vil ændre kønsbalancen blandt eksperterne i pressen, men vi vil gerne vise, at vi har mange kvindelige talspersoner, som man i flere tilfælde lige så vel kunne ringe til som en mandlig kollega.”

Hos Dansk Industri er man bevidst om, at de mest citerede talspersoner i organisationen er mænd. Men det ændrer ikke på, at man føler et stort ansvar for at øge diversiteten i både egen organisation og i erhvervslivet.

”Vi bidrager blandt andet til websitet diverseeksperter.dk, som vi glæder os til åbner inden så længe med et gratis og offentligt værktøj til at søge bredere efter eksperter. Men det ændrer ikke på, at vi har et stort arbejde foran os på rigtigt mange områder, så vi er på ingen måder i mål. Det her er en dagsorden, vi kommer til at sætte endnu mere fokus på fremover,” siger Søren Langelund.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder