DF skulle høre radioindslag, før det blev sendt

Dansk Folkepartis Søren Espersen fik tilbud om at høre og kommentere satirisk radioklumme på P1. Det er normal procedure, siger DR-chef.

Dansk Folkepartis Søren Espersen fik tilbud om at høre og kommentere satirisk radioklumme på P1. Det er normal procedure, siger DR-chef.

Dansk Folkeparti er blevet for magtfulde. Og DR's journalister for bange. Derfor får Dansk Folkeparti særbehandling i DR, mener satirikeren og dramatikeren Claus Flygare.
Han kritiserer i et debatindslag i Politiken lørdag, at folketingsmedlem Søren Espersen fra Dansk Folkeparti fik tilbud om at høre og kommentere en radioklumme, som Claus Flygare havde lavet til P1.
I klummen kritiserede Claus Flygare Søren Espersen for at gå efter navngivne DR-medarbejdere, da Søren Espersen anklagede DR-serien "Forbrydelsen" for at være venstresnoet propaganda. I radioklummen foreslår Claus Flygare, at Søren Espersen selv "starter et teater", da han "tilsyneladende er i stand til at levere manuskripterne".

Før indslaget blev sendt på P1, fik Søren Espersen tilbud om at svare på kritikken – hvilket han afslog. Alligevel er Claus Flygare rystet.
"I mine 17-18 år med satire i DR har jeg ikke været ude for noget lignende. Det er en stramning ad helvede til. Man er blevet bange for ballade," siger Claus Flygare til Politiken.

Divisionschef Ralf Andersson fra DR Perspektiv siger til Politiken, at det er en helt normal procedure, at folk får mulighed for at læse, høre og kommentere skarpe personangreb.
"Det er fast procedure, og jeg er lodret uenig i Flygares tolkning," siger Ralf Andersson, der understreger, at radioklummen havde karakter af en kommentar, ikke et satireindslag.
"I ren satire skal der selvfølgelig være vide rammer for at overskride grænser, men jeg ser ikke det her som ren satire."

I sommer kom en sprogforsker i P1 ved en fejl til at sige, at Pia Kjærsgaard engang havde sagt, at "indvandrere formerer sig som rotter". Det viste sig, at være en udtalelse fra Fremskridtspartiets A.T. Riemann og Mogens Glistrup. Dengang forlangte DF's medlem af DR's bstyrelse, Ole Hyltoft, en undskyldning og dementi.