DF skulle høre radioindslag, før det blev sendt

Dansk Folkepartis Søren Espersen fik tilbud om at høre og kommentere satirisk radioklumme på P1. Det er normal procedure, siger DR-chef.

Dansk Folkepartis Søren Espersen fik tilbud om at høre og kommentere satirisk radioklumme på P1. Det er normal procedure, siger DR-chef.

Dansk Folkeparti er blevet for magtfulde. Og DR's journalister for bange. Derfor får Dansk Folkeparti særbehandling i DR, mener satirikeren og dramatikeren Claus Flygare.
Han kritiserer i et debatindslag i Politiken lørdag, at folketingsmedlem Søren Espersen fra Dansk Folkeparti fik tilbud om at høre og kommentere en radioklumme, som Claus Flygare havde lavet til P1.
I klummen kritiserede Claus Flygare Søren Espersen for at gå efter navngivne DR-medarbejdere, da Søren Espersen anklagede DR-serien "Forbrydelsen" for at være venstresnoet propaganda. I radioklummen foreslår Claus Flygare, at Søren Espersen selv "starter et teater", da han "tilsyneladende er i stand til at levere manuskripterne".

Før indslaget blev sendt på P1, fik Søren Espersen tilbud om at svare på kritikken – hvilket han afslog. Alligevel er Claus Flygare rystet.
"I mine 17-18 år med satire i DR har jeg ikke været ude for noget lignende. Det er en stramning ad helvede til. Man er blevet bange for ballade," siger Claus Flygare til Politiken.

Divisionschef Ralf Andersson fra DR Perspektiv siger til Politiken, at det er en helt normal procedure, at folk får mulighed for at læse, høre og kommentere skarpe personangreb.
"Det er fast procedure, og jeg er lodret uenig i Flygares tolkning," siger Ralf Andersson, der understreger, at radioklummen havde karakter af en kommentar, ikke et satireindslag.
"I ren satire skal der selvfølgelig være vide rammer for at overskride grænser, men jeg ser ikke det her som ren satire."

I sommer kom en sprogforsker i P1 ved en fejl til at sige, at Pia Kjærsgaard engang havde sagt, at "indvandrere formerer sig som rotter". Det viste sig, at være en udtalelse fra Fremskridtspartiets A.T. Riemann og Mogens Glistrup. Dengang forlangte DF's medlem af DR's bstyrelse, Ole Hyltoft, en undskyldning og dementi.

3 Kommentarer

Michael Bjørnbak Martensen
13. OKTOBER 2009
Re: DF skulle høre radioindslag, før det blev sendt
Det må være journalister, der vurderer om udtalelser skal med; ligeledes om udtalelserne kalder på en kommentar fra modparten. Alt andet er en glidebne.
Camilla Andersen
12. OKTOBER 2009
Re: DF skulle høre radioindslag, før det blev sendt

"Snadheden er ildehørt"

Så når DR har en kontroversiel og notorisk uvederhæftig professor i studiet der bevidst lyver om DF og tildeler partiets leder et synspunkt som andre er dømt for efter racismeparagraffen, så er det en voldsom krænkelse for DR at rette den pinlige bommert.

Det siger ikke så lidt om dig Thomas Jensen at du kan finde dette problematiske. Alle normale anstændige mennesker ville af sig selv rette fejl - dog ikke professoren der jo tydeligvis var i decideret ond tro. Når DR's journalist igennem et helt program tilmed undlod at stille et eneste kritisk spørgsmål, synes det mildelst talt oplagt at mere modne og myndige personer bagefter som en selvfølge undskylder for den løgnagtige tilsvining.

Og angående den anden satire-sag, der jo netop nærmere var en politisk kommentar mod DF. Når licenskanalen stiller plads til rådighed for frådende angreb på DF, må enhver der ønsker en bare nogenlunde saglig og meningsfuld samfundsdebat, naturligvis være indstillet på at give mulighed for et svar fra DF. At det skulle være kontroversielt skal man vist være en fascistoidt tænkende socialist for at se et problem i. Jeg er naturligvis bekendt med at den slags ikke er standard i Information og hos Politiken, men de flest andre seriøse medier, har det som et helt banalt princip.

Dertil kommer naturligvis at DF er udsat for flere og mere bizare udfald, angreb, løgne og fordrejninger end formentligt samtlige andre partier tilsammen. At give dette parti mulighed for at forsvare sig over for de utallige angreb, eller at rette løgnehistorier, er mildest talt ukontroversielt, og DR bør da i stedet roses for dette.

Hvis du ikke bryder dig om  " "vi bliver hele tiden drillet"-attitude" - kunne det jo være at journaliststanden generelt skulle til at oppe sig, hertil naturligvis såkaldte satirefolk og dramatikere. Er det ikke en anelse patetisk at vedblive med det samme DF-er-onde tema år efter år. Er der ikke en enkelt der er stor nok til at kritisere og lave sjov med egne dogmer.

Det er ganske enkelt til at holde ud at høre på den opblæste og selvfede "vi er ikke ræverøde, men bare super dygtige og reflekterede"-attitude hver eneste gang pinlige fejl, tendentiøse dækninger, skævheden og løgnagtigheder bliver påpeget.

 

 

Thomas Schiermacher Jensen
12. OKTOBER 2009
Re: DF skulle høre radioindslag, før det blev sendt

Danmarks Radio opfører sig som et håndsky barn. Revselsesretten er afskaffet bare ikke når det gælder DR. Nu skal der siges fra over for Hyltofts hylekor og Espersens pigefornærmede " vi bliver hele tiden drillet"-attitude. Det  er ikke til at holde ud.

Plummer, vis dig som et mandfolk og be´ dem om at tie stille. Journalister er ikke ræverøde samfundsomstyrtere. Der er reflekterende og vidende. Snadheden er ildehørt.