I weekenden holder DF's ungdomsafdeling årsmøde, og journalister er ikke velkomne. Helt i orden, siger partiets pressechef, der selv rådgav ungdomspolitikerne i spørgsmålet.
"Uenighederne holder vi internt i partiet, og vi er nok lidt forsigtige med, hvad journalister skriver. De kan nemt fremstille os lidt uheldigt."
Sådan skrev formanden for Dansk Folkeparti Ungdom, Allan Steen Hansen, i en mail til Politiken, hvor de afviser at lade avisen møde op og dække DFU's årsmøde i den kommende weekend. Han forklarer i mailen, at årsmødet er et "lukket møde", hvor medlemmerne skal kunne komme og udtrykke sig frit.
Det vækker forundring både hos de politiske kolleger i VU og hos Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.
»Der har altid været en tradition for, at landsmøder – uanset om det er moderpartiernes eller ungdomspartiernes – er åbne for medierne. Det virker ikke særlig velgennemtænkt,« siger Hans Engell til Politiken.dk.
Men gennemtænkt eller ej, så var det faktisk DF's pressechef, Søren Søndergaard, der rådede DFU til at holde journalister ude af mødet, hvis det er det, de har det bedst med.
»De havde fået en henvendelse fra Politiken og spurgte mig, hvordan jeg synes, de skulle forholde sig. Jeg forstod, at der ikke er tradition for, at pressen er med ved møderne, og hvis de ikke ville lave om på det, rådede jeg dem til at sige nej til journalisten,« forklarer Søren Søndergaard til Journalisten.dk.
Han skynder sig dog at slå fast, at det ikke er moderpartiets pressestrategi.
»Helt generelt har jeg og DF en åbenhedsstrategi over for pressen. Jeg vil til enhver tid sige: Åbenhed – hvorfor ikke? Politik foregår derude, hvor vælgerne kan se det. Men jeg kan sagtens acceptere DFU's valg, og jeg kan også godt forstå, hvis de har det bedst med det,« siger han.
Søren Søndergaard medgiver dog også, at det kommunikationsstrategisk er ganske fornuftigt for politikere – både de unge og de gamle – at lade pressen høre om, hvad de gør og laver.
»Der er masser af gode grunde til at have pressen med. Sådan et årsmøde er jo en blændende mulighed for dygtige unge retorikere og kommende folketingsmedlemmer til at markere sig. Jeg mener selv, at DFU lever en for hengemt tilværelse. Der mangler noget synlighed og fandenivoldskhed som det, Morten Messerschmidt stod for,« siger Søndergaard.
Han forventer, at sagen vil føre til en ny diskussion i DFU om, hvordan man fremover håndterer pressedækning af møder.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.