DF: Medieforliget vil højst sandsynlig koste flere DR-fyringer

DR skal stoppe deres klagesang, siger medieordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard. Hun ville undre sig, hvis spareplanen ikke kommer til at koste flere medarbejdere.

DR skal stoppe deres klagesang, siger medieordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard. Hun ville undre sig, hvis spareplanen ikke kommer til at koste flere medarbejdere.

De medarbejdere, som undgik mandagens afskedigelser i DR, kan ikke nødvendigvis ånde lettet op. Ifølge tillidsmand i DR Nyheder Dines Boertmann hersker der i øjeblikket en "kolossal usikkerhed" på DR, fordi man ikke ved, hvad kravet om øget udlægning egentlig dækker over.

Udlægningskravet til DR stiger i 2014 til 250 millioner, det er 100 millioner mere end nu. Men definitionen af ordet udlægning er ikke på plads og kommer det først med den nye public service-kontrakt ved udgangen af 2010, mener Dines Boertmann. Definitionen er afgørende for, om DR kan blive nødt til at afskedige flere medarbejdere de næste år. Udlægningskravet er nemlig ikke indregnet i mandagens spare-og fyringsrunde.

»Vi dingler i en tynd snor i et mørkt rum lige nu. Er det også inkluderet i udlægningen, hvis vi bruger en freelancejournalist i et af vores faste programmer, når vi udliciterer kantinedrift, når snedkere og postfordeling udliciteres og så videre? De afgrænsninger kan jo få enorm betydning for, hvordan spareplanen kommer til at slå igennem,« siger Dines Boertmann til Journalisten.dk

Han kalder det frustrerende at overlade de beslutninger til, hvad han opfatter som politikernes forgodtbefindende.

»Vi har nogle politikere, der siger, de holder sig til armslængdeprincippet, men som reelt forsøger at kontrollere DR helt ned i detaljen,« siger Dines Boertmann.

Medieordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard synes, at DR skal stoppe deres "klagesang":

»Vi vil ikke blive ved med at høre om de her besparelser. DR har en helt særlig rolle. Som folkevalgt har jeg en forpligtigelse til at gå op i, hvad folkets penge bliver brugt til. Vi skal holde hånd i hanke med DR, og det må DR også snart lære. Vi bestemmer jo ikke over den daglige produktion, eller hvorvidt et program skal sendes lørdag eller mandag.«

Hun understreger, at politikerne ikke ønsker at straffe nogen, men at DR bør kunne lave fx dramaproduktion billigere, men i samme kvalitet:

»Det er ikke vores opgave at bestemme, om de skal afskedige medarbejdere eller ej. Men vi skal stille nogle krav til DR. Det ville forbavse mig meget, hvis DR ikke reducerer medarbejderantallet yderligere i takt med den øgede udlægning.«

Karin Nødgaard siger, at udlægning kun gælder de journalistiske produktioner. Det er derfor ikke en del af udlægningen, hvis DR udliciterer kantinedriften.

Det har ikke været muligt at træffe medieordførerne Ellen Trane Nørby (V) og Henrik Rasmussen (C)

0 Kommentarer