DF enig med SF: TV 2’s økonomi til diskussion

Endnu et parti stiller nu spørgsmål ved, hvorvidt redningsplanen for TV 2 kan holde. Medieordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard siger til Journalisten.dk, at man måske kommer til at diskutere beslutningen om brugerbetaling igen.

Endnu et parti stiller nu spørgsmål ved, hvorvidt redningsplanen for TV 2 kan holde. Medieordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard siger til Journalisten.dk, at man måske kommer til at diskutere beslutningen om brugerbetaling igen.

Dansk Folkeparti tilslutter sig nu SF, som i går på Journalisten.dk gjorde det klart, at ændres den økonomiske situation for TV 2 sig, så er man parat til atter eksempelvis at diskutere brugerbetalingen af TV 2.

Partiets medieordfører siger til Journalisten.dk, at redningsplanen ikke blev til med Dansk Folkepartis store tilfredshed.

»Alt det, der skete i forhold til redningsplanen for TV 2 – herunder indførelse af abonnementsbetaling – var jo ikke noget, der fik os til at gå jublende ud af døren med hænderne op over hovedet,« siger Karin Nødgaard til Journalisten.dk.

Meldingen kommer, efter at fagbladet Journalisten tidligere på ugen kunne afsløre, at TV 2's ledelse overdrev krisen.

Karin Nødgaard finder dog ikke anledning til at ændre på redningsplanen for TV 2 her og nu. Først skal der foreligge et svar fra EU-Kommissionen, der lige nu er ved at tage stilling til, om man vil sige god for den vedtagne redningsplan for TV 2 eller ej.

»Redningsplanen, som vi har sendt ned til EU-Kommissionen, er endnu ikke godkendt. Derfor er første skridt – inden vi kan gøre noget – om den bliver godkendt eller ej. Herefter kan vi diskutere brugerbetalingen,« siger hun.

Karin Nødgaard understreger, at Dansk Folkeparti – ligesom SF – står ved aftalen, som medieforligskredsen har indgået.

»Så har Holger ret i, at der kan være noget, man kan gå ind og diskutere. Det kan være, det er brugerbetalingen. Det kan også være andre ting. Men måske viser det sig, at vi skal justere på det i løbet af de kommende år. Men jeg vil ikke sige i dag, om vi vil droppe brugerbetalingen. Første skridt bliver, om redningsplanen overhovedet kan godkendes af EU,« siger Karin Nødgaard.

Hvorvidt TV 2's ledelse i øvrigt bevidst gav et "fordrejet" negativt billede af koncernens grundlæggende evne til at tjene penge forud for den politiske beslutning om at bevilge kanalen brugerbetaling, sådan som fagbladet Journalisten forleden kunne afsløre, tør Karin Nødgaard ikke vurdere. Hun siger:

»Jeg kan ikke vide, hvad der er løbet rundt i hovedet på ledelsen på TV 2, da de meldte noget ud. Det, vi har at forholde os til, er de oplysninger, vi har fået fra ministeriet, og den analyse, vi fik fra PricewaterhouseCoopers. Det har været grundlaget for beslutningen. Samtidig var intentionen, at vi ikke kun kiggede på økonomien for TV 2 i 2009, men også ind i fremtiden, sådan at vi kunne sikre, at vi har et stærkt TV 2. Målet er jo, at TV 2 skal være en konkurrent til DR, men også at stationen kan adskille sig fra de andre kommercielle aktører. Et TV 2 med public service-forpligtelser."

Læs også: Enhedslisten stiller ministerspørgsmål om TV 2's økonomi

samt: SF: Forbedret TV 2-økonomi åbner for nye forhandlinger

(opdateret)

0 Kommentarer