Hvordan sælger du som PR-medarbejder din historie til en journalist? Her er 3 sætninger, du i hvert fald ikke skal sige, ifølge PR-eksperter.
Både journalister og kommunikationsfolk kender samtalen. En PR-mand ringer og vil sælge en historie. Men nu har PR-sitet Ragan's samlet tre sætninger, kommunikationsmedarbejderen IKKE skal sige til journalisten.
1. »Jeg har aldrig set noget lignende.«
Lad være med at puste projektet op til et revolutionerende niveau, det ikke kan bære, lyder første råd fra PR-folkene.
»Bevar perspektivet. Hav tillid til, at det er et glimrende produkt, men lad være med at stille det op på en piedestal, særligt over for journalister. De har hørt det før, igen og igen,« skriver Ragan's.
2. »Hvornår kan vi forvente, det bliver bragt?«
Journalister bryder sig ikke om at blive presset af PR-medarbejdere, der vil have deres historie bragt hurtigst muligt. Sådan lyder andet råd.
»Det bedste, du kan gøre er at takke dem (journalisterne, red.) for deres tid og komme videre. Hvis historien bliver bragt, bliver den bragt. Hvis du ikke hører noget i et par uger, så send én e-mail. Jeg gentager: Én e-mail.«
3. »Jeg ved godt, det ikke er dit felt, men…«
»Det tager ikke ret lang tid at finde ud af, hvem du bør sende din historie til. De fleste aviser, magasiner, blogs og deslige har beskrivelser af medarbejderne og links til deres historier. Derudfra kan du normalt fastslå, hvem der er den rigtige journalist at kontakte,« skriver Ragan's.
Derfor er det tredje råd at undgå at sende en historie til den forkerte journalist. Det sender ifølge PR-eksperterne et signal om, at du ikke har lavet din research.
6 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det kunne være spændende - på bedste k-forum vis - at læse om, hvordan man med fordel kan henvende sig til en journalist.
Jeg lavede for nogl år siden en sag til dem om gode råd til pressemeddelelser http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/pressemeddelelser-lig-med-junkmail.
Opfordingen skal forstås sådan, at jeg er meget meget sikker på, at der er sket rigigt meget - og der er rigtig mange gode fif som alle, store som små, tykke som tynde, erfarne og de mindre af slagsen - kan brug. -:)
Jeg laver gerne en sådan sag.
Jeg vil gerne sige det samme som Mads Clausen.
Det ændrer jo ikke på, at Tine har en udmærket pointe. De ulønnede praktikanter og halvstuderede røvere af andet fag er næppe den relevante målgruppe for artikler på journalisten.dk.
Så man kan nok godt hæve niveauet lidt, så det har relevans for de mange journalister, der arbejder med pressearbejde, PR, etc.
Sure løg.
Tine, du forudsætter, at informationsmedarbejderen er professionel. Det er de meget sjældent, især ikke på kulturområdet, hvor jeg arbejder. Tværtimod er brugen af ulønnede praktikanter på de pressede kulturinstitutioner nu så overvældende, så en stor del af arbejdet består i at finde ud af, hvad det egentlig er for et projekt, de vil have omtalt, samt ikke mindst at finde de tilhørende fotos.
Flere