“Det røde kapel” vinder dokumentarpris

Mads Brüggers kontroversielle dokumentarfilm "Det røde kapel" har nu vundet sin første internationale pris. Udlandet står i kø for at købe filmen.

Mads Brüggers kontroversielle dokumentarfilm "Det røde kapel" har nu vundet sin første internationale pris. Udlandet står i kø for at købe filmen.

Tirsdag aften blev der holder holdt galla-prisuddelling ved 'Nordisk Panorama – Five Cities Film Festival' i Reykjavik i Island, og hovedprisen på 5.000 euro for 'Bedste nordiske dokumentar' gik til filmen "The Red Chapel", som Mads Brüggers 87 minutter lange film hedder internationalt.

72 dokumentar- og kortfilm konkurrerede i den islandske hovedstad.

Filmen beskriver et besøg i Nordkorea, hvor Mads Brügger og to andre angiveligt forsøger at sætte et teaterstykke op i det lukkede land. Det var den anden filmfestival, "Det røde kapel" deltog i, og i det hele taget venter der en del festivaler i fremtiden, forklarer Mads Brügger, der nu er vært på Deadline på DR 2, til Dr.dk:

"Filmen var med på Hot Docs i Toronto tidligere i år, og forude venter den store dokumentarfilmfestival i Amsterdam i november, DMZ Docs i Sydkorea samt festivaler i Finland, Polen og USA," beretter han – netop hjemvendt fra nord.

Det er DR Internationalt Salg, der står for at sælge dokumentaren til udlandet, og her melder chefen, Helene Aurø, om massiv interesse for "Det røde kapel" – ikke mindst fordi så få tv-stationer får adgang til Nordkorea.

Israel, Australien, Norge, Sverige og BBC i Storbritannien har allerede købt filmen, og 45 tv-stationer over hele verden har lige nu Nordkorea-filmen til gennemsyn. Derudover har DR Internationalt Salg også "Det røde kapel" med i salgstasken, når der i næste uge bliver holdt international salgsmesse for "tv-købmænd" i Cannes ved den såkaldte MIPCOM-festival.

0 Kommentarer