Det nye land

Journalistik og kommunikation smelter sammen i mange offentlige stillinger. Journalisten åbner døren til den 26 mand store kommunikationsafdeling i Region Midtjylland.

Journalistik og kommunikation smelter sammen i mange offentlige stillinger. Journalisten åbner døren til den 26 mand store kommunikationsafdeling i Region Midtjylland.

Foto: Martin Dam Kristensen
Martin Langgard
printoperatør, autodidakt

Kontakt med eksterne journalister:
Aldrig.

»Jeg falder nok lidt udenfor i sådan en kommunikationsafdeling; de fleste rundt om mig er kreative, men det er jeg ikke. Jeg er mest computernørd. Jeg er i gang med at sætte en ny kuverteringsmaskine op, så man nemt og enkelt kan sende breve. Den pakker selv brevene og vælger selv kuvertformaterne. Man kan sige, at jeg bidrager til kommunikationen med borgerne ved at gøre det muligt at sende breve på en smartere og bedre måde.«


foto: Martin Dam Kristensen

Peter Iversen
webmedarbejder, uddannet journalist

Kontakt med eksterne journalister: 
Ikke direkte. Men de læser måske nogle af de sider, jeg bygger op.

»Helt grundlæggende er der jo ingen forskel på det arbejde, jeg havde som journalist på Midtjyllands Avis i begyndelsen af 90'erne, og det arbejde, jeg har i dag. Det handler om at kommunikere; at modtageren skal forstå et budskab. I dag arbejder jeg med web, og vi er nok et folkefærd for sig. Vi jagter ikke nyheder på samme måde, som man gør i medieafdelingen ovenpå. I dag har jeg eksempelvis brugt meget tid på, hvordan vi fremover kan vise billedtekster på hjemmesiden.«


foto: Martin Dam Kristensen

Anne Domino

journalist, uddannet journalist

Kontakt med eksterne journalister:
Ofte.

»Jeg bruger cirka en dag om ugen på eksterne journalister. Og i 80 procent af den tid servicerer jeg dem: Hvem kan skaffe mig tal, hvem skal jeg tale med, hvor er Bent Hansen …? En stor del af mit job er at hjælpe dem med at finde de rette tal eller folk. Jeg synes også, jeg servicerer dem, når jeg sender dem en pressemeddelelse, der er skrevet, så den kan gå direkte i avisen. Og det gør den. Det kan godt undre mig, for jeg skriver jo ikke helt så saftige rubrikker, som jeg ville skrive på en avis. Men de ændrer det sjældent.«


foto: Martin Dam Kristensen
Rikke Ellekilde
kommunikationskonsulent, cand.mag. og ph.d. i fransk og italiensk

Kontakt med eksterne journalister:
Meget sjældent.

»I regionen er vi mange ansatte med mange forskellige kompetencer. Min opgave er at hjælpe dem med at kommunikere klart, både med hinanden internt, men også med borgerne eksternt. Eksempelvis holder jeg kurser i godt sprog, og jeg underviser i, hvordan man skriver til borgere, så budskabet bliver nemmere at forstå. Jeg skal kvalitetssikre den kommunikative profil i det, vi laver.«

0 Kommentarer