»Dét må være et sted, man kan være og have børn samtidig.«

Navn: Charlotte Michelle Højlund.Alder: 38 år.Nyt job: Fra redaktionssekretær på Gør Det Selv til journalist på Her & Nu.Uddannelse: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Seks måneders praktik på Main Magazine og 12 måneder på B.T.Karriereforløb: Først freelance, siden Urban og Gør Det Selv.Familie: Har fem børn. Sjette er på vej.

Navn: Charlotte Michelle Højlund.

Alder: 38 år.

Nyt job: Fra redaktionssekretær på Gør Det Selv til journalist på Her & Nu.

Uddannelse: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Seks måneders praktik på Main Magazine og 12 måneder på B.T.

Karriereforløb: Først freelance, siden Urban og Gør Det Selv.

Familie: Har fem børn. Sjette er på vej.

Hvorfor stopper du på Gør Det Selv? Det var kun et vikariat. Og så vil jeg gerne tilbage og skrive. I min praktiktid på B.T. syntes jeg, det var svært at få det at skrive til at fungere med det at have en familie. Arbejdstiderne var ikke til at regne med. Pludselig klokken kvart i fire kunne man få at vide, at nu skulle man til Køge. Og jeg stod og havde børn, der skulle hentes en halv time senere.

Er det anderledes på Her & Nu? Før jeg søgte stillingen, ringede jeg til Michael Rasmussen derude og spurgte hvordan og hvorledes med arbejdstider og arbejdsforhold. Jeg fik at vide, at det var almindeligt 9 til 16-arbejde. Der var selvfølgelig noget aften og noget weekend, men det er også fint nok, når bare jeg kan planlægge det. Og så var der børn i baggrunden, da jeg ringede, så jeg tænkte, at så må det da være i orden. Dét må være et sted, man kan være og have børn samtidig.

Hvad skal du så skrive om? Fortrinsvis er det jo kendisstof. Men stofområderne er ikke delt op herude. Det er meget bredt, og det kan jeg egentlig godt lide.

Så det er både kendte og kongelige? Jamen, det er det. Da jeg var på B.T., var det helt umuligt. Der var to-tre stykker, der sad tungt på det royale stof, og ingen andre rørte det.

Glæder du dig til at lave royalt stof? Ikke at jeg er vanvittigt royalistisk, men det er da meget sjovt. Det tror jeg, det er de færreste, der ikke mener. Første gang jeg mødte Prins Joachim, syntes jeg da, at det var sjovt. Jeg havde jo aldrig mødt ham før.

Skal du så med til royal barnedåb? Jeg ved ikke, hvor jeg skal stå henne, men jeg er i hvert fald på arbejde den weekend. Det er alle.

Hvad er det, der er så fascinerende ved de kendte? Jeg ved ikke, om det er fascinerende i forhold til så meget andet. Det er jo nyhedsjournalistik. Det handler om at følge med i, hvad der sker, og i hvad folk laver. Vi griber historierne an ligesom al anden journalistik. Vi skriver jo ikke, at nogen har fået en ny kæreste, uden at vi har snakket med dem. Det er jo gerne, fordi vi har mødt dem til en premiere, hvor de er kommet med en ny på armen, og så er det jo lidt svært at benægte.

 

0 Kommentarer