Det lokale på det globale net

NYT JOB ∞ HOLGER MADSEN, 39 ÅR1. april fra redaktionsleder i DR Webcenter til redaktionsleder for Jydske Vestkystens netavis, Jv.dk.

NYT JOB ∞ HOLGER MADSEN, 39 ÅR

1. april fra redaktionsleder i DR Webcenter til redaktionsleder for
Jydske Vestkystens netavis, Jv.dk.

Hvorfor skiftet fra Danmarks største mediehus til et regionalt?
Efter 13 gode år i DR følte jeg, at det var på tide at prøve noget andet. Og så fik jeg et tilbud fra Jydske Vestkysten, som jeg ikke kunne sige nej til, fordi det er en interessant udfordring at skulle udvikle et regionalt website. Jeg tror meget på den nære lokaljournalistik på internettet, og der ligger nogle store muligheder i det sydlige Jylland, hvor jeg bor og kender gud og hvermand.

Hvilke opgaver får du på Jydske Vestkystens netavis?
Jeg får det daglige ansvar for stoffet på Jv.dk samt personaleansvaret for webredaktionen, og derudover får jeg ansvaret for at coache hele mediehuset på webdelen.

Bliver det anderledes at skulle arbejde med lokaljournalistik i stedet for nationale og internationale historier hos DR?
Nej, i princippet bliver arbejdet meget det samme. Jeg kan godt lide udtrykket " at se det store i det små", for der er fantastisk mange historier i lokalområderne, som fortjener større bevågenhed, end de får, og det bliver en del af min opgave at få løftet den type historier op. Og så glæder jeg mig til at få mere tid til at arbejde med lokaljournalistikken, hvilket der er flere ressourcer til på Jydske Vestkysten end hos DR.

Hvorfor begyndte du oprindeligt med webjournalistikken?
Nettet har i forhold til andre medier nogle fantastiske muligheder for at fortælle historier i et flow, og jeg kan lide at arbejde med det, der sker her og nu. Arbejdsformen ligger simpelthen godt til mig.

Trænger lokaljournalistikken på internettet til at udvikle sig?
Der er flere eksempler på, at der bliver lavet noget godt, men der er stadig et enormt potentiale i internettet ved at få spredt debatten og brugerinddragelsen ud. Det forsøger man sig i forvejen med på Jv.dk med borgerjournalistikken, som er et godt træk, der skal følges op på, så borgerne inddrages langt mere.

Hvilke visioner har du for Jv.dk?
Mit mål med Jv.dk er, at det bliver et site, som andre medier i landet ser på for at lære af, hvordan vi gør tingene. Vi skal arbejde med formen, herunder korte, præcise rubrikker og aktuelle billeder, og med at gøre det nemmere at kommentere en historie. På Dr.dk har vi netop givet brugerne mulighed for at komme med kommentarer, og det har givet nogle indspark og nogle vinkler, som vi journalister ikke selv havde tænkt på. Den måde at tænke på vil jeg gerne have udviklet endnu mere på Jv.dk. Brugerne skal simpelthen knyttes mere til Jydske Vestkysten via internettet, så de føler, at det er her, de kan komme af med deres holdninger og bidrag til historier.

Din chef, Mikael Kamber, er ikke tilfreds med borgerjournalistikken på Jv.dk. Hvordan vil du gøre det bedre?
Vi skal blandt andet give borgerjournalisterne en nem adgang til de fif, som vi professionelle journalister bruger. Det kan være i form af en manual eller møder med borgerjournalisterne, men der skal helt sikkert også ske andre tiltag. Så det er en af de udfordringer, vi skal have løst, og noget af det, jeg kommer til at bruge tid på at udvikle.

 

CV: Holger Madsen startede med at lave lokalradio på Radio Holsted i 1993 og kom i 1996 til Radio Syd. Fra 1997 til 2000 producerede han TV-Avisens stof fra Sydjylland, i 2000 blev han redaktionsleder ved DR Syd, og i 2006 startede han som webredaktør for de tre sydjyske regionale websider, inden han i 2008 blev redaktionsleder i DR Webcenter. Han har desuden været boksekommentator for DR ved to Olympiske Lege.

0 Kommentarer