“Det kan fandeme ikke være rigtigt, at …”

Navn: Tue Knudsen, 32 år.Nyt job: 1. januar fra kommunikationsrådgiver hos Tankegang a/s tilreporter på TV 2/NYHEDERNE.Uddannelse: Danmarks Journalisthøjskole i 1999.Jobforløb: »Rapporten« på DR, underviser på DJH, kommunikationsrådgiver i Tankegang a/s.Hvorfor har du søgt nyt job?

Navn: Tue Knudsen, 32 år.

Nyt job: 1. januar fra kommunikationsrådgiver hos Tankegang a/s til
reporter på TV 2/NYHEDERNE.

Uddannelse: Danmarks Journalisthøjskole i 1999.

Jobforløb: »Rapporten« på DR, underviser på DJH, kommunikationsrådgiver i Tankegang a/s.

Hvorfor har du søgt nyt job?

Det kunne være sjovt at være med til at starte et forbruger- og livsstilsprogram. På »Rapporten« ærgrede jeg mig over, at jeg ikke havde været med til at starte programmet. Jeg kunne egentlig godt lide, at jeg som kommunikationsrådgiver var fri for at slå folk oven i hovedet, men omvendt savnede jeg at lave rigtig journalistik. Programmet kommer til at hedde »16 ½«. Titlen henviser til de 16,5 timer om dagen, danskerne efter sigende ikke er på arbejde. Første program bliver vist torsdag den 4. marts. Lige nu har vi en milliard ting at ordne.

Det sværeste ved at skifte arbejde?

Jeg har taget et kvantespring fra én ende af branchen til en anden, men faget er grundlæggende det samme. Der er dog en kulturforskel – jeg skal ind i jargonen igen og op i et andet tempo. Ellers giver det sig selv. »Rapporten« havde også mange historier med forbrugervinkler.

Hvad var afgørende ved jobsamtalen?

Da jeg søgte ind som kommunikationsrådgiver, var jeg til flere samtaler, igennem test og alt muligt. Da jeg blev ansat her, tog det en halv times samtale med tre mennesker, jeg aldrig havde mødt før. Jeg fokuserede på at opbygge en relation til de tre ukendte personer. Desuden ville jeg aflevere mit budskab om, at jeg kunne bidrage med nysgerrighed og frækhed. Jeg har en indgroet skepsis over for autoriteter og folk med slips. Jeg har den grundholdning, at de bedste historier begynder med, at én siger: »Det kan fandeme ikke være rigtigt, at …« Jeg vil komme efter dem, der snyder almindelige mennesker.

Hvad lavede du i Tankegang?

Jeg skulle varetage den eksisterende kundekreds i Trekantområdet og suge flere kunder til. Jeg blev udlejet til at arbejde på halv tid som kommunikationsrådgiver i Fredericia Kommunes teknik- og miljøforvaltning. Arbejdet gik ud på at hjælpe meget teknisk orienterede mennesker til at tænke kommunikation ind i alt, hvad de foretog sig. De skulle vænnes til at lægge en kommunikationsplan, hver gang de lagde en projektplan. Jeg skulle også lære dem »skriv rigtigt« og strategisk kommunikation – internt og eksternt.

Er det nye job sikkert?

Sikkerheden var større i mit gamle job – det var også med i mine overvejelser. Jeg vil om ti år hellere sige: »Satans, at jeg tog den chance« i stedet for: »Satans, at jeg ikke tog den«. Jeg vil hellere ærgre mig over noget, jeg har gjort, end over noget, jeg ikke har gjort. Jeg tager en chance med »16 ½«. Programmet kan gå skævt og lukke efter kort tid. Begynder programmet derimod godt, kan det eksistere i mange år.

0 Kommentarer