Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:40 16.08.2022 Anna Sol Jørgensen

Det Hvide Hus: Syriens regering har holdt journalist som gidsel siden 2012

Det Hvide Hus: Syriens regering har holdt journalist som gidsel siden 2012

Austin Tices familie har siden 2012 arbejdet for at få ham hjem. Her er det hans mor, Debra Tice, under en hyldest til hendes søn i sidste uge. Sarah Silbiger/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 11. august 2012 skrev den amerikanske journalist Austin Tice på Twitter, at hans fødselsdag blev fejret i selskab med oprørsgruppen Den Frie Syriske Hær (FSA).

Han var rejst til Syrien for at vise omverdenen, hvad der foregik i landet, hvor der var udbrudt krig året forinden, og hvor landets styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen slog hårdt ned på oprør og demonstrationer.

I dag står Austin Tices tweet som det sidste opslag på sociale medier i mere end 10 år. Tre dage senere blev han kidnappet, da han var ved at forlade Syriens hovedstad, Damaskus.

Og den amerikanske præsident, Joe Biden, er ikke i tvivl om, hvem der tog den amerikanske mand til fange for 10 år siden:

”Vi ved med sikkerhed, at han har været taget til fange af Syriens regering,” lyder det i en udtalelse fra præsidenten i forbindelse med 10 års-dagen for journalistens forsvinden.

Joe Biden understreger, at USA flere gange har forsøgt at få Syriens regering til at samarbejde og gentager opfordringen, så Austin Tice kan blive hjulpet hjem.

”Tice-familien fortjener svar, og mere vigtigt fortjener de at blive hurtigt genforenet med Austin.”

”10 år er alt, alt for lang tid. Det samme er hver eneste yderligere dag, der går,” udtaler Joe Biden.

SENESTE NYT

Flere nyheder