Det perfekte pitch/ ”Det handler om at mærke hinanden. Hun skal stole på mig, og jeg skal kunne mærke, hvem hun er”

For fotograf Daniel Hjorth handler et pitch ikke om at sælge en idé til en redaktør - men at få personen foran kameraet med på hans forestilling om, hvordan billedet skal se ud

Daniel Hjorth fik engang overbevist vært på Go’ Morgen Danmark Cecilie Frøkjær om at lade være med at smile på sit fotografi.

Han er fotograf og bliver ofte hyret af kunder eller magasiner til opgaver, hvor han skal fotografere folk. Han arbejder med mennesker næsten hver dag, og det er en stor del af hans job, at få dem, han fotograferer, med på hans idé.

Hvordan laver du et perfekt pitch?

Uanset om du er selvstændig kommunikatør, journalist, fotograf eller grafiker, lever du ofte af at sælge dine idéer. Men hvordan lander du egentlig det perfekte pitch? Det har vi spurgt nogle af dem, der pitcher allermest, om. Dette er anden artikel i serien.

For Daniel Hjorth gælder det om at få en god idé og pitche den til personen foran kameraet, så de forstår og vil være med.

”Du skal prøve at være visuel i dit sprog. Prøve at få folk med på dine tanker rent visuelt. Når du siger noget til dem, skal dine ord være visuelle, så folk fornemmer hvilket univers, vi bevæger os ind i,” siger Daniel Hjorth.

At overbevise personen foran kameraet

Det er vigtigt for ham, at være forberedt, når han møder en person, han skal fotografere. Det gør det nemmere at skabe tillid og få personen med på idéen.

”Det er meget vigtigt, at gøre sig tanker om, hvad man gerne vil have ud af billedet, inden man står derude med kameraet i hånden. Hvis jeg har en idé om, hvem mennesket er, hvordan jeg gerne vil se personen, og hvilken følelse, der skal være i billederne, bliver de ikke for tilfældige. Og jeg tror også, jeg kan komme længere, hvis personen føler sig set og føler, at jeg kender dem,” siger Daniel Hjorth.

Hvis du skal overbevise en person om, at din idé er god, er Daniel Hjorths bedste råd at være ærlig og direkte.

”Sig: “Jeg ser dig sådan her”, eller “Jeg forstår det, du har sagt, på den her måde”, og så kom med et bud på, hvordan du gerne vil lave billedet ud fra dit indtryk af personen,” siger han.

Cecilie Frøkjær smiler altid

Da Daniel Hjorth skulle fotografere Cecilie Frøkjær, havde han lagt mærke til, at hun altid blev fotograferet smilende. Han ville prøve noget andet, se hende fra en anden vinkel, end man var vant til.

”Det var ikke noget, jeg skrev til hende inden, for det ville lyde mærkeligt i en SMS. Jeg var nødt til at snakke med hende om det, da vi mødtes,” siger han.

Før fotograferingens startede Daniel Hjorth ud med at tage billeder uden at give instrukser.

”Vi snakkede lidt sammen under fotograferingen, og hun kunne mærke, hvordan jeg var, og jeg, hvordan hun var. Så sagde jeg: “Jeg kan se, at du altid smiler, hvorfor gør du det?” siger han.

Efter lidt snak frem og tilbage fik han et billede af hende uden det velkendte smil.

”Det handler om at mærke hinanden. Hun skal stole på mig, og jeg skal kunne mærke, hvem hun er” 1 Cecilie Frøkjær fotograferet af Daniel Hjorth

”Det handler om at mærke hinanden. Hun skal stole på mig, og jeg skal kunne mærke, hvem hun er,” siger han.

Han understreger dog, at selvom man som fotograf har en vision, der virker helt oplagt til et billede, skal fotografen ikke tvinge den igennem. For opgaven er jo at portrættere personen foran kameraet.

”Det kan godt være, jeg har en ide om, hvordan jeg gør det bedst, men det skal jo passe til personen,” siger han.

 

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Jakob hjælper folk med at pitche til Løvens Hule: ”Det er måden, du fortæller på, der får folk til at lytte til dig”">

Jakob har hjulpet iværksætter med at pitche til Løvens Hule: ”Det er måden, du fortæller på, der får folk til at lytte til dig”

17. SEPTEMBER 2019
Automatisk kladde 3

”Man skal pitche med sin egen stil og stemme”

16. SEPTEMBER 2019