“Det handler om at få frit spil til at skabe noget”.

 Navn: Peter Hesseldahl, 43 år.Nyt job: 1/2 fra LEGO VisionLab til Danfoss Universe.Jobforløb: Studentereksamen fra Virum Statsskole i 1980. Ingen formel uddannelse siden da. Freelance for blandt andet Danmarks Radio, Politiken, TV 2, Dagen. Har produceret en del film, websites og skrevet tre bøger. Website: Nynatur.dk. I 2003 blev han ansat på fremtidsforskningsafdelingen på LEGO. Afdelingen blev siden nedlagt, og Peter Hesseldahl skiftede til Danfoss Universe.

 

Navn: Peter Hesseldahl, 43 år.

Nyt job: 1/2 fra LEGO VisionLab til Danfoss Universe.

Jobforløb: Studentereksamen fra Virum Statsskole i 1980. Ingen formel uddannelse siden da. Freelance for blandt andet Danmarks Radio, Politiken, TV 2, Dagen. Har produceret en del film, websites og skrevet tre bøger. Website: Nynatur.dk. I 2003 blev han ansat på fremtidsforskningsafdelingen på LEGO. Afdelingen blev siden nedlagt, og Peter Hesseldahl skiftede til Danfoss Universe.

Hvad i himlens navn er Danfoss Universe? En oplevelsespark, der åbner 5. maj i Nordborg, hvor man kan udforske basal videnskab. Det er for børn, familier og skoleklasser. Hovedattraktionen er en over 20 meter høj blå firkant med en kunstig gejser, en kunstig gletsjer og en simulator af vulkaner. Der kommer også rigtige gravemaskiner, som børn får lov at prøve. Vi prøver at åbne børn og unges øjne for skønheden og fascinationen ved naturvidenskab.

Hvad skal du lave? Jeg bliver hele tiden 'punket' for en stillingsbetegnelse. Det har jeg altså ikke. Som jeg ser det, er min opgave at få skubbet parken ind i fremtiden … Men i første omgang skal vi lige have alle tekster, websitet og så videre klar til åbningen. Lige nu sidder jeg og prøver at forklare, hvordan et køleskab fungerer. Altså helt kort og for børn. Det er faktisk noget af det sværeste, jeg har prøvet.

Ser du dig selv som journalist? Jeg bruger de journalistiske redskaber i min hverdag. Den systematiske opsøgning af information. Destillationen og analyseprocessen, der følger. Og så kunsten at udtrykke det hele. Det er jo også sådan, journalistik fungerer. Så på den måde er der ikke den store forskel.

Har der været en rød tråd i din karriere? Jeg har altid interesseret mig for teknologien og de nye medier, både fordi de ændrer spillereglerne i samfundet radikalt, og fordi de efterhånden har åbnet for et overflødighedshorn af muligheder for at udtrykke sig kreativt. Jeg har skubbet på i radioen, i tv, gennem film, elektroniske bøger, websites og via animationer for at udvikle de dér nye udtryksformer. På Danfoss har jeg nu fået et endnu større klaver at spille på. Oven i alle de andre medier er der den fysiske dimension – hele parken og udstillingsbygningerne. Hvis formidlingen af budskabet kræver det, så kan vi understrege det med en 18 meter høj kunstig gejser. Det er det, der trigger mig ved det job.

Hvad er et godt job for dig? Lang pause. Det er et job, hvor man hele tiden kan bringe tingene videre til et sted, hvor de ikke har været før.

Hvad er dit ønskejob? Det er vel sådan en stilling, som jeg har nu, og som jeg havde på LEGO. En stilling, som jeg selv er med til at definere. Det handler om at få frit spil til at skabe noget.

Savner du aldrig den klassiske journalistik? Jo, men jeg har også lejlighed til at lave lidt af det stadigvæk. Jeg er i gang med en artikelserie til Samvirke. På et tidspunkt bliver det vel også fristende at lave en bog igen for at få orden inde i hovedet.

 

0 Kommentarer