»Det føltes, som om jeg havde lår i skoene«

Navn: Oliver Stilling, 32 årNyt job: Fra redaktionssekretær/journalist på Euroman til freelance pr. 1/6 2006.Karriere: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2001. Praktik på Information. Journalist på Dagen i 2002. Redaktør på Bertelsen på P1 i 2003. Freelance i 2004. Ansat på Euroman i 2005-2006.

Navn: Oliver Stilling, 32 år

Nyt job: Fra redaktionssekretær/journalist på Euroman til freelance pr. 1/6 2006.

Karriere: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2001. Praktik på Information. Journalist på Dagen i 2002. Redaktør på Bertelsen på P1 i 2003. Freelance i 2004. Ansat på Euroman i 2005-2006.

Det er jo mere sexet at stå i baren og sige, at man arbejder på Euroman, end at sige, at man er freelancejournalist …? Tjo, måske i visse barer. Men jeg har været på Euroman i halvandet år, og det var på tide at komme videre. Der er meget trygt og sikkert i en stor organisation som Egmont. Man skal passe på.

Men fra fast arbejde til freelance? Fast arbejde er kommet for at blive, og jeg skal da også have fast arbejde igen. Men for mit vedkommende skulle der bare ske noget. Jeg var begyndt at synke sammen foran min computerskærm, mens jeg sad og sendte freelancere ud på den ene sjove opgave efter den anden. Opgaver, som jeg hellere selv ville lave. Til sidst føltes det, som om jeg havde lår i skoene. Og så kunne jeg ikke undgå at bemærke, at vores freelancere – både journalisterne og fotograferne – var oppe i et helt andet gear, end jeg var. Sådan intense og på mærkerne og altid friske på en udfordring. Selv var jeg begyndt at forlade min 'arbejdsstation' kl. 16.

Hvad gjorde udslaget? Det slog mig en dag, hvor Per Mikael Jensen (TV 2s nyansatte direktør) besøgte redaktionen for at give efterkritik på et nummer af Euroman. Da han var færdig, spurgte han, hvor længe vi havde været på bladet. Nogen svarede, at de havde været der i syv år. Så førte han en finger langsomt hen over halsen, mens han lavede en rallelyd. "Er det så ikke på tide at komme videre?" spurgte han. Der var helt stille i lokalet. Dér tænkte jeg, at jeg fandme aldrig nogensinde skulle blive sådan en, der var gået i stå og sad og klamrede sig til sit skrivebord og sin ratepension. Det dør man af.

Prøv at beskrive Egmont som arbejdsplads. Fantastisk søde damer i receptionen. Jeg tror ikke, at jeg forstår Egmont, og jeg er ikke sikker på, at ledelsen forstår medarbejderne. Men jeg har været utrolig glad for min tid på Euroman, og jeg lærte meget af de andre på den lille redaktion. Det journalistiske niveau er højt.

Er du nervøs for fremtiden? Næ, jeg er bare meget glad.

Har du nogen kunder til din nye biks? Ja, et dagblad, en stor kommune, en håndfuld glittede magasiner, et forlag, nogle konsulentopgaver, muligvis et redaktørjob plus det løse. Jeg var tidligere meget berøringsangst over for opgaver, der var godt betalt, fordi jeg bildte mig ind, at jeg kun ville lave noget, der var sjovt. Til gengæld tjente jeg næsten heller ikke nogen penge. Men jeg har fundet ud af, at der også er en utrolig fornøjelse forbundet med at udskrive store fakturaer.

 

0 Kommentarer