Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:02 03.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Europæisk journalistforbund i opråb til regeringer: Få journalister løsladt

De europæiske regeringer må tage affære for at beskytte og forsvare pressefriheden.

Sådan lyder det i et opråb fra Det Europæiske Journalistforbund (EFJ) på World Press Freedom Day. Opråbet kommer, mens der ifølge forbundet sidder 69 journalister fængslet i Europa, fordi de har passet deres arbejde. Størstedelen af dem er fængslet i Tyrkiet, mens 11 er fængslet i Hviderusland, 10 i Rusland, fire i Aserbajdsjan og en i Storbritannien.

Derudover opfordrer foreningen landene til at implementere love, der beskytter journalister og deres rettigheder.

”De fleste europæiske lande lever ikke op til deres internationale forpligtelser om at beskytte pressefriheden,” siger EFJ-præsident Mogens Blicher Bjerregård i en udtalelse fra forbundet.

”De svigter deres pligt til at lade borgerne have adgang til fri, uafhængig og pluralistisk information. Krænkelser af pressefriheden tager til, og det internationale samfund er farligt passive. Det er på tide med handling,” tilføjer han.

EFJ peger særligt på Hviderusland, hvor adskillige journalister er blevet anholdt siden valget i august sidste år. I kølvandet på det har der været store demonstrationer i landet, og der har været flere politiaktioner rettet mod journalister og menneskerettighedsforkæmpere.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder