“Det er som at begynde i første klasse igen.”

   Navn: Jane Frederiksen, 44 år. Nyt job: 1/5 fra redaktionssekretær på ALT for damerne til redaktør på Jyllands-Postens Forlag.Uddannelse: Journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1990.

Navn: Jane Frederiksen, 44 år.

Nyt job: 1/5 fra redaktionssekretær på ALT for damerne til redaktør på Jyllands-Postens Forlag.

Uddannelse: Journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1990.

Jobforløb: Skrivende på Holbæk Amts Venstreblad. Redigerende på TV3's nyheder produceret af Domino Film. Journalist hos Statens Information. Redigerende på ALT for damerne siden august 1995 – blandt andet med et års afbræk på Egmonts månedsblad Vi Forældre.

Hvorfor skifter du? Jeg har været her i ti år, og tiden er inde til at prøve noget nyt, inden jeg bliver for gammel. Det er nødvendigt med nye udfordringer. Jeg tager et stort spring over i et andet stofområde – fra blødt kvindestof til erhverv – men det udfordrer mig, så jeg ikke går i stå. Jeg glæder mig til at mærke den kilden på den gode måde. Det er som at begynde i første klasse igen at sige farvel til ti års rutiner.

Hvordan er det at forlade bladet efter ti år? Det vil ske med både vemod og begejstring. Jeg kommer da til at savne de 30 piger på bladet. Jeg elsker bladet og de søde kolleger. Vi har haft mange grin sammen. Vi er som en familie, der er blevet gift, har fået børn og er blevet skilt sammen. Men nu glæder jeg mig til at få nye kolleger og til at møde en anden spændende kultur – forfattere i stedet for journalister.

Hvad er dine forventninger til dit nye job? Meget af jobbet handler om at kende målgruppen, som er ledere i bred forstand. På ALT for damerne arbejder vi meget med målgrupper, så jeg kender den gren af faget. Jeg forventer at bruge de journalistiske værktøjer nysgerrighed, flueknepperi, sans for detaljerne og evnen til at blive ved at spørge. Nu skal jeg lave bøger på et lille forlag, der er flyttet fra Århus til København som et led i fusionen med Politiken. Forhåbentlig kan jeg bidrage med idéer og begejstring, så forlaget vokser sig stærkt. Det bliver sjovt at være med næsten fra begyndelsen.

Hvad laver en forlagsredaktør? Vi er et lille forlag med fem ansatte, hvor jeg primært skal arbejde med erhvervsbøger, for eksempel interview-bøger, i samspil med forlagschefen. Jeg skal ikke selv skrive, men følge projekterne tæt fra idé til færdig bog. Tættere end som redigerende på ALT for damerne. Jeg skal få idéer til nye bøger og idéudvikle og sparre med forfatterne. Senere skal jeg læse bøgerne igennem og redigere dem.

Er du en læsehest? Jeg kan godt lide at læse, men mest fiktion.

Er du som redaktør Sander i DRs Krøniken? Nå, ham den mavesure og bitre? Det er jeg nu ikke, og det er mine kommende kolleger på forlaget heller ikke. Mon ikke han er en karikatur?

0 Kommentarer