”Det er min klare fornemmelse, at vi kommer mere ud af København nu”

Det skabte stor debat, da DR for knap halvandet år siden meldte ud, at man ville flytte redaktioner til provinsen. Kontant-redaktionen var én af dem. ”Det er en fordel, at man er placeret et sted, hvor man oftere skal flytte sig efter den gode historie og den gode kilde,” siger redaktøren i dag

”Når man laver tv, radio og net, så betyder det noget, hvor man er forankret. Man hører andre stemmer og får et andet perspektiv på tingene.”

Sådan udtalte DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, for knap halvandet år siden, da mediehuset meldte sine planer om at flytte fire redaktioner og cirka 150 medarbejdere fra København til Aarhus og Aalborg.

Udflytningsplanerne udløste stor debat, og de ansatte i DR Nyheder rettede i en fælles udtalelse kritik mod DR-ledelsen.

Men hvordan er det så gået? Har den fysiske forankring i provinsen betydet, at de udflyttede DR-programmer i dag hører andre stemmer, end de gjorde før?

Ja, mener Dennis Kragelund. Han er redaktør på DR’s forbrugermagasin 'Kontant', der var én af de fire redaktioner, som blev flyttet fra DR Byen i København. Siden årsskiftet har de sendt fra DR i Aarhus.

”Jeg har ikke talt cases eller sådan noget, men det er min klare fornemmelse, at vi kommer mere ud af København nu, end man gjorde før. Alene af den grund, at det er enormt nemt at finde alting i København, når man er der. Og det er ikke lige så nemt i Aarhus,” siger han til Journalisten.

Stort set en helt ny redaktion 

Dennis Kragelund var ikke selv en del af Kontant-redaktionen før udflytningen. Han blev ansat i DR for cirka et år siden til at samle et hold og etablere den nye redaktion i Aarhus.

I dag er det kun programmets vært og en enkelt tilrettelægger, der er kommet med fra den gamle redaktion. Resten af den oprindelige redaktion fik enten andre jobs eller sagde op, fordi de var bundet til København af private årsager.

”Jeg ved ikke, om de sad og diskuterede, om de skulle køre til Valby eller Vejle for at lave et interview før. Men jeg har aldrig tænkt 'Kontant' som et københavnertungt program. Vi går altid efter at finde vores cases rundt i landet i dag. Men det er egentlig mit indtryk, at det også var sådan før,” siger Dennis Kragelund. 

Mere tilbøjelige til at bruge ekspert fra Aalborg

Selv om det ifølge Kontant-redaktøren altid har været en ambition at sprede programmets cases ud over landet, tror han alligevel, at redaktionens adresse i Aahus har betydning for kildevalget, når det kommer til ekspertkilder.

”Hvis vi skal bruge en ekspert, vil vi nok være mere opmærksomme på, om der sidder nogen på Aalborg Universitet, vi kan bruge. Så på sigt tror jeg, det er en fordel, at man er placeret et sted, hvor man oftere skal flytte sig efter den gode historie og den gode kilde,” siger Dennis Kragelund.

Han uddyber:

”Det program, vi sendte i sidste uge, handlede om, at der ikke er særlig rent i de store supermarkedskæder. Der brugte vi en ekspert fra Grenaa. Og det er klart, at vi nok ikke var kørt til Grenaa, hvis vi sad i København,” siger han.

Oplever I omvendt nogle ulemper ved at have adresse uden for hovedstaden?

”Det er klart, at fordi vi går efter større sager, så ender vi tit i store virksomheder eller hos politikerne. Og de er jo altså stadig mest forankret i København. Dem kører vi selvfølgelig over og interviewer. Men det ville da være lækkert, hvis flere af dem også ville flytte ud,” siger Dennis Kragelund.  

0 Kommentarer