Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:43 30.05.2023 Anna Sol Jørgensen

”Det er fuldstændig grotesk”: Qatar står i spidsen for FN-konference

Det møder kras kritik fra den europæiske faglige sammenslutning ETUC, at Qatar er blevet tildelt formandskabet for FN’s årlige arbejdskonference, der i år afholdes i Geneve i juni.

”Det er fuldstændig grotesk, hvis Qatar skal have formandskabet for ILO’s arbejdskonference. Et land, hvor grundlæggende faglige rettigheder krænkes dagligt. Det er et meget uheldigt signal at sende,” siger Morten Skov Christiansen, fungerende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), i en pressemeddelelse.

Den europæiske fagbevægelse vedtog på sin kongres en resolution, der tager skarp afstand fra Qatars formandskab.

Det er FN’s organisation for arbejdsmarkedsspørgsmål, Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), der har udnævnt Qatar som formandskabsland for konferencen. Og det risikerer i den europæiske fagbevægelses øjne at skade ILO’s troværdighed og omdømme.

”Det mindste, vi kan forvente, er, at ILO stiller langt skrappere krav til Qatars regering om overholdelse af de aftaler, de indgår. Vi vil fra fagbevægelsens side naturligvis være meget tydelige om vores holdninger både op til og under arbejdskonferencen,” siger Morten Skov Christiansen i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder