“Det er er et familieprojekt, vi er enige om og tror på”

  Navn: Pia Christensen.Alder: 36 år.Nyt job: 1/9 fra redaktionssekretær/jourhavende hos NORDJYSKE Medier, Frederikshavn, til nyhedschef hos KNR i Nuuk, Grønland.Uddannelse: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1995 tankestreg praktik på Vendsyssel Tidende.

Navn: Pia Christensen.

Alder: 36 år.

Nyt job: 1/9 fra redaktionssekretær/jourhavende hos NORDJYSKE Medier, Frederikshavn, til nyhedschef hos KNR i Nuuk, Grønland.

Uddannelse: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1995 tankestreg praktik på Vendsyssel Tidende.

Karriereforløb: Begyndte i vikariater hos DR Nordjylland plus et par år som freelancer i Aalborg. Menig journalist på KNR Radioavisen i 1998 og 1999. Har siden arbejdet som redaktionssekretær for NORDJYSKE Medier i Frederikshavn – de sidste fire år som jourhavende.

Familieforhold: Lever sammen med fotograf Ulrik Bang, der også har sagt sit job hos NORDJYSKE Medier op for at prøve tilværelsen som freelancer på Grønland. Sammen har de datteren Aviaja på to år.

Hvorfor forlader du NORDJYSKE? Det er da også med vemod, for jeg var rigtig glad for mit job i Frederikshavn. Dér fik jeg smag for at lede. Ambitioner om mere. Men hele vores lille familie har altså det her behov for at prøve et nyt liv med mindre stress. Ikke nødvendigvis et lettere arbejdsliv, men et liv med mere ro til hinanden i fritiden.

Hvorfor lige Grønland? Jamen, fordi jeg elsker det land. Her er højt til loftet på alle planer. Fysisk og mentalt. Siden 1999 har jeg rejst herop i alle mine ferier. To gange om året. Netværk har vi allerede. Og så dukkede drømmestillingen pludselig op. Men vi flytter ikke bare for min skyld. Det her er et familieprojekt, vi er enige om og tror på: Når jeg stiger ud af flyveren heroppe, er min puls allerede på vej ned.

Hvad er det – rent fagligt – der trækker? Mediekonvergenser og integrering – mange bolde i luften, koordinering og det fulde lederansvar. De to nyhedsredaktioner, radio og tv, der lige nu ligger i skarp konkurrence med hinanden, skal lægges sammen, og vi skal i gang med at udbygge flermedialitet. Det bliver en kæmpe udfordring. Men jeg har stor lyst til at prøve kræfter med den. Og en del af det har jeg jo været igennem før.

Hvad kan gå galt? Æhæ, altså, min første tid her er ren brandslukning efter år med forskellige midlertidige redaktører og nyhedschefer. Vi er underbemandede og skal have ansat en del nye medarbejdere. Privat skal vi lige have fundet en dagplejer … Men det er jo luksusproblemer: Vi bygger nyt op i stedet for at spare. Og 'Ajungilak', som grønlænderne siger. 'Det går nok' …

Hvilket tidsperspektiv har I sat jer? Indtil videre er vi meget åbne. Trives vi ikke, bliver vi her måske højst et år. Trives vi, kan vi blive her i 30. Og det bekymrer helt klart Aviajas bedsteforældre i Danmark …

Hvad er dit bedste råd til andre med udlandsdrømme? GØR DET. I vores familie hylder vi et tyvstjålet motto: 'Hellere fortryde noget, vi har gjort, end fortryde noget, vi ikke har gjort.' Det er jo nu, vi kan påvirke vores livsindhold – ikke når det hele er ved at være forbi.

0 Kommentarer