»Det er en overskudshandling, at vi både kan beholde Bo og få Christian«

Bo Lidegaard stopper som chefredaktør på Politiken "efter aftale" med koncernledelsen. Christian Jensen fra Information overtager. »Han formår at skabe motivation og entusiasme,« siger direktør Stig Kirk Ørskov. Jensen tiltræder 1. august, men Politiken håber, han kan starte før

Fem år fik Bo Lidegaard som chefredaktør på Politiken. Efter såkaldt gensidig aftale med koncernledelsen bliver han nu skribent og anmelder på avisen i stedet.

Ny chefredaktør bliver Christian Jensen, der er hentet fra Information og har en fortid som en del af Berlingskes chefredaktion.

»Christian Jensen er en chef, der i stærke journalistiske miljøer har vist, at han formår at skabe motivation og entusiasme, hvilket er enormt vigtigt på et medie som Politiken,« siger Stig Kirk Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus, til Journalisten.

Er det udtryk for, at det har manglet hos jer?

»Næ, det er et udtryk for, at det er noget, som vi lægger vægt på, når vi ansætter en ny chefredaktør,« siger Stig Kirk Ørskov.

»Vi har fundet en god løsning med Bo«

Men hvorfor har I behov for en ny chefredaktør?

»Den korte forklaring er, at vi sammen med Bo Lidegaard har fundet en rigtig god løsning, hvor Politikens læsere fortsat vil have glæde og gavn af Bo Lidegaard i spalterne, samtidig med at vi har kunnet trække en så stærk journalistisk leder ind som Christian Jensen. Det her er en overskudshandling, at vi både kan beholde Bo og samtidig få Christian,« siger Stig Kirk Ørskov.

I skriver i pressemeddelelsen, at det er efter aftale, at han stopper. Er det Bo Lidegaard eller dig, der mener, at det var tid for ham at stoppe?

»Den slags sætter man sig ned og taler om og finder løsninger på. Og det glæder mig, at vi har fundet en god løsning med Bo Lidegaard,« siger Stig Kirk Ørskov.

Lidegaard: Mere og mere slidsomt

I pressemeddelelsen fra Politiken udtaler Bo Lidegaard, at ”det under de givne vilkår er blevet mere og mere slidsomt at komme igennem og skabe den nødvendige fremdrift”.

Hvad er din kommentar til det?

»Jeg vil ikke spekulere i, hvad Bo Lidegaard mener med den kommentar. Det må du spørge ham om,« siger Stig Kirk Ørskov.

Bo Lidegaard forklarede til formiddag sin afgang over for Politikens medarbejdere. Ordet fyring blev ikke brugt i hans tale. Men Bo Lidegaard forklarede ifølge Journalistens oplysninger i meget diplomatiske vendinger, at han og ledelsen havde været uenige om avisens kurs.

Journalisten har forsøgt at få en kommentar fra Bo Lidegaard selv, men det har hidtil ikke været muligt.

Christian Jensen skal begyndte "jo før jo bedre"

Efter planen skal Christian Jensen overtage chefredaktørposten senest 1. august, men Stig Kirk Ørskov håber, at han kan begynde før det.

»Det er gået meget hurtigt, og nu skal Information lige have lov til at sunde sig over tabet af Christian Jensen og have lagt en plan for, hvordan de kommer videre. Det taler vi med Information om. Vi vil selvfølgelig gerne have Christian Jensen jo før jo bedre,« siger Stig Kirk Ørskov.

Opdateret klokken 12.50: Linje om Bo Lidegaards tale til medarbejderne tilføjet.

0 Kommentarer