Det er en ommer, Martin Krasnik

DEBAT: Mandag den 27. januar i DR2’s ’Deadline’ kl. 22.30 tørnede finansminister Bjarne Corydon (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) sammen i en debat med Martin Krasnik som vært. Emnet var salget af Dong-aktierne til Goldman Sachs.

I debatten tordnede Corydon på sin brummende, rolige facon mod Thulesen Dahls populisme. Finansministeren besidder helt sikkert autoritet, og tilnavnet Don Corydone virkede her velfortjent.
Omvendt svarede Thulesen Dahl for sig, som den mester han er i at sætte ord på vejen, vinden blæser i den danske folkestemning.

Det var simpelthen fremragende tv. Enhver, der vil vide, hvorfor Bjarne Corydon ses som en teknokratisk blårød fan af konkurrencestaten, og hvorfor Kristian Thulesen Dahl er en blændende dygtig politiker i spidsen for et hamrende populistisk parti, bør gå ind på dr.dk og se debatten.    

På den baggrund er det forståeligt, at Martin Krasnik lod de to politikere debattere, mens han selv gik lidt i baggrunden. Dette gjorde dog, at de slap for at tage stilling til, hvorvidt det er i orden, at den danske stat sælger aktier til en bank, der spillede en langt fra uvæsentlig rolle i finanskrisen i 2008, og som åbenlyst spekulerer i at omgå både danske og internationale skatteregler.

Jeg tror, at sidstnævnte er en af hovedårsagerne til, at over 150.000 danskere online har skrevet under på, at de er modstandere af Dong-salget. Og netop det, at regeringen med finansministeren i spidsen overhovedet ikke virker til at have overvejet denne problemstilling, vil i manges øjne ses som et bevis på, at socialdemokratiske værdier som solidaritet og retfærdighed er gået fløjten til fordel for konkurrencestatstænkning.

Men denne oplagte problemstilling blev slet ikke bragt i spil, og her fejlede Martin Krasnik.
Det betød, at seerne ikke fandt ud af, hvorvidt Socialdemokraterne rent værdimæssigt er et alternativ til DF’s ekstreme populisme eller Enhedslistens hardcore antikapitalisme.

Martin Krasnik har lavet nogle blændende kritiske interviews over det seneste års tid, men denne gang missede han en gylden mulighed, som formentlig ikke kommer igen lige med det samme.

– Martin Stokkebro Moestrup, kandidatstuderende i Journalistik og Socialvidenskab, Roskilde Universitet

Martin Krasnik har ikke ønsket at kommentere indlægget.

0 Kommentarer