Det er bare ærgerligt!

FARVEL. Trafikjournalisternes Klub er ikke mere. I december 2009 blev det vedtaget, at klubben skulle opløses.

FARVEL. Trafikjournalisternes Klub er ikke mere. I december 2009 blev det vedtaget, at klubben skulle opløses.

Den blev i 1975 stiftet af redaktør Jørn Træholt, Danmarks Radio, og journalist Axel Petersen, Aarhus Stiftstidende, ved en generalforsamling i DSB's lokaler i København med cirka 25 deltagere og med nyhedsformidling, efteruddannelse og baggrundsviden som formål i bred betydning til lands, til vands og i luften, understøttet af såvel DSB og færgerederier som SAS.

Gennem årene har klubben arrangeret mange studieture rundt om i Europa, i USA, Grønland og Canada med hjælp fra danske myndigheder, herhjemme og ude i verden. Formandshvervet blev i 16 år varetaget af Jørn Træholt.

På generalforsamlingen i 2009 blev det afgjort, at klubbens kassebeholdning skulle anvendes til en studietur til Spanien for at se på højhastighedstog. Det blev et besøg i Barcelona og Madrid i dagene omkring den 1. marts under ledelse af Jesper Sejl med Hans Trier som kassemester og med praktisk hjælp i Madrid af Henning Petersen, tidligere Sjællands Tidende, og hans spanske kone, journalist Yolanda del Val. I Madrid mødte gruppen tidligere journalist på Jyllands-Posten og Børsen Jens Ulrich Petersen, der nu bor og arbejder i den spanske hovedstad.

Deltagerne var Jesper Sejl, Hans Trier, Jesper Baadsgaard, Lisbeth Ligaard, Bent Mikkelsen, Anders Borring-Møller, Erik Kristensen, Arne H. Hansen, Pernille Hermann, Peter Hertz, Søren Andersen og Hanne Følbæk.

Udtrykket: "Det er bare ærgerligt!", som er denne minderunes overskrift, lancerede Jørn Træholt på studieturen til Canada, da en deltager ikke fulgte med gruppen til næste destination og derfor selv måtte sørge for viderebefordring per taxa til dette træfpunkt, som lå mange, mange kilometer væk.

– Hanne Følbæk, journalist