»Det bliver bedst, når en døv interviewer en døv«

Anne Hyland Madsen er døv, og det var lidt af en tilfældighed, der førte til en karriere hos Døvefilm. »Jeg anede intet om tv, da jeg begyndte«

Anne Hyland Madsen er tilrettelægger og programproducer på Døvefilm. Hun er egentlig uddannet markedsøkonom, men da hun var færdig med den uddannelse i 2007, satte finanskrisen ind. Der var ikke brug for folk med hendes uddannelse, og hun kiggede sig om efter arbejde i en anden branche.

»Jeg så en jobannonce fra Døvefilm, hvor de søgte en vært og tilrettelægger og tilbød intern oplæring. Jeg kom til samtale, men blev kun nummer to. De må have set noget i mig, for de tilbød mig at blive tilknyttet som freelancer.«

[[nid:33362]]

Redaktionen består af fem døve og fem hørende. Kommunikationen på tværs varetages af to tegnsprogstolk.

Interviewet med Anne Hyland Madsen foregår over telefonen via en af Døvefilms to tolke. I baggrunden kan man høre de lyde, mange døve frembringer, når de ”taler”.

»Alle journalister laver research, og næsten alle kan filme, men som noget særligt er det altid en døv studievært, der laver interviews med døve. Det bliver bedst. Hvis en hørende journalist skal interviewe en døv gennem en tolk, så kan vi se, at den døve ikke er så fri i sin kommunikation.«

I begyndelsen lavede Anne Hyland Madsen mindre indslag til Døvefilm. For eksempel ungdomsudsendelser til DR2’s program for døve, der hedder ’Tidens Tegn’. Men efter halvandet år gik hun over til at blive fastansat tilrettelægger, og for et halvt år siden fik hun tilbudt programproducerfunktionen. Som hun takkede ja til.

Afklaret

I starten af 2011 blev Anne valgt som medarbejderrepræsentant. Hun stoppede i den funktion, da hun blev programproducer.

I det daglige arbejde er Anne Hyland Madsen nu den, der sammen med en redaktionssekretær sørger for at planlægge og koordinere de programmer, som produktionsselskabet producerer.

I den tid, hun har været på Døvefilm, har hun udviklet sig.

»Jeg kunne jo ingenting til at begynde med. Fagligt er jeg blevet dygtig, og jeg har fundet ud af, at min stærke side er planlægning og at sørge for, at deadlines bliver overholdt.«

Hun arbejder fuld tid og somme tider mere.

»Jeg er også lidt tilrettelægger, og som det er nu, bruger jeg 70 procent af min tid her i huset og resten på opgaver ude.«

Populært koncept

Hun har været med til at udvikle et programkoncept, hvor det første program hed ’Kaos i Køkkenet’, hvor en machotype og en homoseksuel laver mad sammen.

»Det blev så populært hos vores seere, at vi lavede en efterfølger, ’Kaos på Landevejen’, hvor de to figurer tager rundt i landet og møder deres fans. De har også brugt et klip fra ’Kaos i Køkkenet’ i TV 2’s program ’Natholdet’, og det synes jeg er sjovt.«

Hun har lagt tankerne om at få et job som markedsføringsøkonom på hylden.

»Jeg er rigtig glad for mit arbejde på Døvefilm, og der er et rigtig godt arbejdsmiljø her,« siger Anne Hyland Madsen.

[[nid:33368]]

0 Kommentarer