Derfor samler kommunikationsfolk i DJ ind til flygtninge

DJ Kommunikation laver nødhjælpsindsamling. Den ekstraordinære flygtningesituation er et anliggende for en fagforening, mener formand Per Roholt. »Hvis vi får en gigantisk indvandring, vil det forstærke det nuværende pres på gode løn og arbejdsvilkår«

DJ Kommunikation har oprettet deres egen indsamling blandt medlemmerne i forbindelse med den ekstraordinære flygtningesituation i Europa.

DJ Kommunikation samler cirka 2.200 medlemmer af Dansk Journalistforbund.

Per Roholt, formand for DJ Kommunikation, mener situationen er så usædvanlig, at flygtningehjælp også bliver en fagforeningsopgave.

»Hvis vi får en gigantisk indvandring, vil det forstærke det nuværende pres på gode løn og arbejdsvilkår. Det kommer til at betyde noget for udbuddet af arbejdskraft og vores velfærdsydelser,« siger han til Journalisten.

Det er vel traditionelt ikke en fagforeningsopgave at lave nødhjælpsindsamlinger?

»Nej, men vi står ikke i en traditionel situation. Det er en opgave for en fagforening at være der, hvor medlemmerne er. Det med at skabe gode løn- og arbejdsvilkår handler også om ikke at leve i en glasboble, hvor alting altid er uforandret. Hvis den ekstraordinære situation fortsætter, så er der ingen tvivl om, at den kommer til at betyde meget for arbejdsmarkedet herhjemme og dermed også for vores medlemmer,« siger Per Roholt.

Samler ind til Folkekirkens Nødhjælp

DJ Kommunikation har startet indsamlingen via Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside. Den er blandt andet delt på specialgruppens Facebook-side.

Vi har startet en indsamling i forbindelse med vores arrangement i morgen hos Folkekirkens Nødhjælp. Normalt takker vi…

Posted by DJ Kommunikation on Monday, 14 September 2015

»Det er først og fremmest et humanitært bidrag til en af efterkrigstidens største flygtningeudfordringer. Den konkrete anledning er, at vi har et gå hjem-arrangement på tirsdag hos Folkekirkens Nødhjælp om nødhjælp og sociale medier,« siger Per Roholt og uddyber:

»Her vil vi give folk mulighed for at donere et beløb efter mødet, og vi har fra DJ Kommunikations side besluttet at give ti kroner per deltager ved arrangementet i stedet for at give en flaske god rødvin til oplægsholderne, som vi plejer.«

Ikke fælles DJ-indsamling

Efter indsamlingens første fire dage er der indsamlet 350 kr. Målet er at nå op på 2.000 kr.

Hvis det her er en vigtig opgave for en fagforening, hvorfor skal det så være en specialgruppe under DJ, som laver sådan en indsamling og ikke et samlet DJ, der samler ind blandt alle DJ’s medlemmer?

»Hvorfor skulle vi spørge DJ om lov til det? Jeg håber da ikke, at vi har trådt nogen over tæerne. Det er en ide, som er udsprunget af vores gå hjem-møde, og jeg synes, det er fantastisk at se, hvordan civilsamfundet på forskellig vis bidrager med hjælp i den nuværende situation,« siger Per Roholt.

6 Kommentarer

Emil Eiberg-Jensen
18. SEPTEMBER 2015
Sara har måske en opgørelse
Sara har måske en opgørelse over hvor mange artikler danske journalister har skrevet om bare Mellemøsten og Nordafrikas overbefolknings tal i de sidste 30 år?

Det er ikke svært at påvise at det i bund og grund er en manglende international debat og påtale om disse overbefolknings tal, til de ansvarlige regeringer, der er årsag til Mellemøsten og Nordafrikas konflikter, krige og flygtningetal, når nu ingen journalister og redaktører har kunnet finde ud af skrive om dem.

Selv om overbefolknings tallene har været frit tilgængelige er der ingen danske journalister der har evnet at skrive om dem, samt om de problemer som overbefolkning fører med sig.

Jeg behøver vel ikke nævne de lande der har været, og er, udsatte for fænomenet?

Det er dette manglende journalist artikel produkt forhold, - dette manglende fakta indput i den internationale debat, der burde interessere en fagforening der repræsenterer de journalister som nu er blevet bekymret om tilstanden i Nordafrika, Mellemøsten og Europa.

Hvis journalisten mener sit engagement alvorligt, så sæt et permanent link op til World Population Review øverst på jeres hjemmeside. Se:

http://worldpopulationreview.com/countries/
Sara Høyrup
18. SEPTEMBER 2015
Emil, nu kan en fagforening
Emil, nu kan en fagforening jo næppe blive ansat nogen steder. Og det er så dejligt nemt at fortælle andre, hvad de retteligen burde gøre i stedet for det, de faktisk gør, ikke sandt? Og du er da godt nok begrænset som kommunikatør eller journalist, hvis du synes, at "et ydmygende bevis" er et fantastisk argument, og at overbefolkningen forklarer alt helt alene. Hvor er det dog forstemmende at måtte konstatere, at jeg er medlem af en fagforening, hvor en indsamling på siger og skriver og 350 kroner og en ambition på 2.000 kroner kan forarge som værende overdrevent proaktivt.
Emil Eiberg-Jensen
17. SEPTEMBER 2015
Mon ikke DJ Kommunikation
Mon ikke DJ Kommunikation håber på ansættelse i nødhjælpsindustrien ligesom alle andre journalister?

Hvis DJ Kommunikation vil gøre noget for at hjælpe mennesker i nød, bør de arbejde for at få det Europæiske publikum bevidstgjort om de Mellemøstlige og Nordafrikanske overbefolknings tal.
En opgave som både FNs og de internationale nødhjælpsorganisationers journalister/kommunikationsfolk helt åbenlyst for enhver har svigtet.
Hvilket det nuværende flygtningetryk på Europa er et ydmygende bevis for.
Mette Cramon
14. SEPTEMBER 2015
Helt enig med Finn Arne.
Helt enig med Finn Arne.
Christian Vangsø Bentsen
14. SEPTEMBER 2015
Finn Arne - Det er en stor
Finn Arne - Det er en stor sag at en fagforening har et virke der rækker ud over arbejdsretlige områder. Mandatsvig er for groft et udtryk. Naivitet er mere dækkende.

Når Roholdt angiver at indsamlingens formål sigter mod fremtidige arbejdsretlige forhold så kan man diskuterer om udtrykket "naiv" er dækkende...

Flere