Derfor nedlægger DR Syd arbejdet

"Den betalte pause gør det muligt for de redaktionelle medarbejdere at være enormt fleksible i hverdagen," lyder det i udtalelse fra DR Syds medarbejdere, som har nedlagt arbejdet i protest over afskaffelsen af lønnet frokostpause. Læs udtalelsen her

Som Journalisten tidligere har skrevet, nedlægger medarbejderne i DR Syd arbejdet. En række DR-afdelinger nedlægger arbejdet i protest over, at ledelsen i dag har varslet, at medarbejderne mister den lønnede frokostpause i 2017.

Hvis medarbejderne ikke accepterer de nye vilkår, kan de betragte sig selv som opsagt, lyder det i brevet, som Journalisten har læst.

"Med afskaffelsen af pausen forsøger DR at omgå overenskomsten og reelt give os en løn-nedsættelse på 7,2 procent. Det synes vi er fuldstændig uacceptabelt," lyder det fra medarbejderne i DR Syd i en fælles udtalelse, som Journalisten har modtaget.

Du kan læse hele udtalelsen i fuld længde herunder.

Varslet voldgift

DR's ledelse har omvendt forsvaret beslutningen med, at den er et nødvendigt led i DR' sparerunde.

Dansk Journalistforbund og flere andre forbund har på vegne af DR-medarbejderne varslet en voldgiftssag.

Journalisten bringer herunder udtalelsen fra DR Østjylland i sin helhed.

Du kan læse meget mere om konflikten – og ledelsens forklaring – her.

 

Udtalelse fra journalisterne på DR Syd

De journalistiske medarbejdere på DR Syd har efter et fagligt møde valgt at nedlægge arbejdet. Det er en direkte reaktion på et brev, DR’s ledelse har sendt til samtlige medarbejdere med en trussel om opsigelse, hvis ikke man tilslutter sig nye, forringede arbejdsvilkår.

Stridens kerne er medarbejdernes betalte pause, som ledelsen i DR vil afskaffe. Den betalte pause har ellers været kutyme, så længe nogen kan huske. Derfor mener vi, at den betalte pause skal opfattes som en del af overenskomsten.
Med afskaffelsen af pausen forsøger DR at omgå overenskomsten og reelt give os en løn-nedsættelse på 7,2 procent. Det synes vi er fuldstændig uacceptabelt.

Lovligheden af afskaffelsen af pausen bliver afgjort ved en faglig voldgift og vi mener, at det er uanstændigt af DR’s ledelse ikke at afvente voldgiftens afgørelse, før de sender opsigelsesvarsler til samtlige medarbejdere. Vi er dybt rystede over ledelsens håndtering af sagen og de store skår, som det giver i samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse i DR.

Den betalte pause gør det muligt for de redaktionelle medarbejdere at være enormt fleksible i hverdagen. Det er en nødvendighed for at drive en dynamisk medievirksomhed. Afskaffelsen af den betalte pause vil skabe store gener i det daglige arbejde – både for ledelse, redaktører og medarbejderne imellem – fordi man ikke længere er til rådighed og kan arbejde i frokostpausen, som det har været tilfældet hidtil.

I sidste ende vil det have store konsekvenser for det produkt, vi kan tilbyde licensbetalerne.

DR forventer at kunne spare i omegnen af 45 millioner kroner ved at afskaffe den betalte pause. Det er indlysende for enhver, der kender hverdagen i DR, at det umuligt kan give så stor en besparelse, da mange medarbejdere i dag arbejder, mens de spiser frokost.
Vi tolker brevet som en kortslutning af samarbejdet mellem DJ og ledelsen i DR og mangel på respekt for såvel den faglige voldgifts afgørelse, som for alle DR’s ansatte.

DR Syds medarbejder opfordrer DR’s ledelse til at samarbejde med journalistgruppen i DR om en konstruktiv løsning, der betyder bevarelse af den betalte pause, til gavn for hele DR og for licensbetalerne.

Vi genoptager arbejdet lørdag morgen kl. 9.00.

De journalistiske medarbejdere på DR Syd

0 Kommentarer