Derfor nedlægger DR Østjylland arbejdet

DR Østjylland nedlægger også arbejdet. "Vi er helt uforstående overfor, at DR opsiger en aftale, som vi mener, er et overenskomstanliggende," lyder det i en fælles udtalelse. Læs den i fuld længde her

Medarbejderne i DR Østjylland nedlægger arbejdet ligesom DR Nyheder. Det sker i protest over, at ledelsen i dag har varslet, at medarbejderne mister den lønnede frokostpause.

De ændrede vilkår vil betyde en arbejdstid på 2,5 time mere om ugen, da frokostpausen i dag er en halv time om dagen.

"Vi er helt uforstående overfor, at DR opsiger en aftale, som vi mener, er et overenskomstanliggende, og vi synes, det er en unødvendig optrapning, at DR ikke afventer udfaldet af den voldgiftssag, som skal afgøre sagen," skriver DR Østjyllands medarbejdere i en udtalelse, som Journalisten har modtaget.

DR's ledelse har omvendt forsvaret beslutningen med, at den er et nødvendigt led i DR' sparerunde.

Dansk Journalistforbund og flere andre forbund har på vegne af DR-medarbejderne varslet en voldgiftssag.

Journalisten bringer herunder udtalelsen fra DR Østjylland i sin helhed.

Du kan læse meget mere om konflikten – og ledelsens forklaring – her.

 

Udtalelse fra medarbejderne på DR Østjylland

Medarbejderne på DR Østjylland har været samlet til fagligt møde for at diskutere, hvordan vi forholder os til DRs varsling om opsigelsen af den betalte frokostpause.

Vi er helt uforstående overfor, at DR opsiger en aftale, som vi mener, er et overenskomstanliggende, og vi synes, det er en unødvendig optrapning, at DR ikke afventer udfaldet af den voldgiftssag, som skal afgøre sagen.

Vi er i det hele taget utilfredse med at DR vil opsige vores betalte frokostpause, da vi mener, at det er et voldsomt indgreb i vores arbejdsvilkår, og vi frygter, at det kommer til at koste fyringer, samtidig med at vi skal arbejde mere. Ligesom DR med opsigelsen de facto varsler en lønnedgang for alle, fordi vi vil blive vagtsat 2½ time mere om ugen.

Vi mener, at DR med opsigelsen sætter den gensidige fleksibilitet på spil, som vi alle, og ikke mindst produktionen, og dermed seere, lyttere og brugere nyder godt af i dag.

Ændringer i vores løn- og arbejdsvilkår bør efter vores mening være et anliggende for overenskomstforhandlingerne.

Vi har derfor besluttet at nedlægge arbejdet indtil lørdag morgen kl. 9.

De forsamlede medarbejdere på DR Østjylland

0 Kommentarer