Derfor navngiver Information ikke TV 2’s MeToo-mænd

”Det er en kulturhistorie, som skal handle om et strukturelt problem,” siger Informations indlandschef om avisens beslutning om at anonymisere de anklagede mænd

11 navngivne kvinder står i dag frem i Dagbladet Information og i dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’ på discovery+ og fortæller om krænkelser, grænseoverskridende adfærd og usund kultur på TV 2.

Kvinderne fortæller, at kulturen var båret af nogle få mandlige chefer og andre toneangivende mænd på tv-stationen. Alligevel sætter hverken Information eller dokumentaren, der er produceret af Impact Tv, navn på de mænd, som anklagerne retter sig imod.

Indlandschef på Information Anton Geist forklarer, at det for dem aldrig har været en historie om de enkelte mænd.

”Det er en kulturhistorie, som skal handle om et strukturelt problem,” siger han.

Med undtagelse af Jes Dorph-Petersen er alle mænd, der ifølge kilderne har optrådt grænseoverskridende og krænkende, anonymiseret i Informations artikel.

Ikke vores drøm at få navne frem

Anton Geist fortæller, at kulturhistorien har været i fokus for langt de fleste kvinder, som avisen og Impact Tv har talt med.

”Generelt har det typiske billede været, at kvinderne ikke har ønsket at hænge navngivne mænd ud – de har ønsket at fortælle om en kultur,” siger han.

Hvad var jeres eget ønske? Gik I ind i det her samarbejde i et håb om at kunne få navne frem?

”Nej, det havde vi faktisk ikke nogen drøm om. På Information gik vi ind i det med en forventning om, at det skulle være anonymiserede mænd. Vi har også været opmærksomme på ikke at bringe oplysninger, der kan identificere de anklagede,” siger Anton Geist og tilføjer:

”Jes Dorph er undtagelsen. Det er et kapitel for sig, for han valgte jo selv at gå til Politiken med sin historie, så det ville savne mening at anonymisere ham.”

Journalisten har også spurgt Impact Tv og Discovery, hvorfor de ikke navngiver nogen af de anklagede mænd i deres dokumentar om MeToo på TV 2. Det har endnu ikke været muligt at få et interview.

0 Kommentarer