search

Derfor fusion: Sammen er vi stærkest

DJ spørger i denne uge medlemmerne, hvad de mener om en mulig fusion med Kommunikation og Sprog. "Det er sagt rigtig mange gange, og det er nok fordi, det er rigtigt: Vi er stærkest, når vi står sammen," skriver Mogens Blicher Bjerregård

I denne uge udsender vi i DJ en medlemsundersøgelse til alle vores medlemmer. Det gør vi fordi vi gerne vil inddrage medlemmerne i, hvordan DJ skal se ud i fremtiden, og høre medlemmerne hvad der er vigtigst for dem.

En af de ting vi spørger til, er den mulige fusion med Forbundet Kommunikation og Sprog, som alle medlemmer nu får mulighed for at kommentere.

Gennem halvandet år har vi undersøgt og debatteret mulighederne for en fusion med Forbundet Kommunikation og Sprog (KS) for at finde ud af, om det er vejen til at blive stærkere. Jeg er ikke i tvivl om, at sådan en fusion vil give os et massivt løft og med et slag gøre os til det suverænt stærkeste forbund for journalister og kommunikatører. Nu går vi skridtet videre og spørger medlemmerne, hvordan DJ bedst udvikler sig.

Det er sagt rigtig mange gange, og det er nok fordi, det er rigtigt: Vi er stærkest, når vi står sammen.

For mig er udgangspunktet for DJ, at vi kan varetage alle vores medlemmers interesser bedst muligt, og at vi gør det bedst ved at være stærke på hele det arbejdsmarked, der efterhånden har åbnet sig for journalister og kommunikatører, og hvor alle gerne skal kunne boltre sig på kryds og tværs efter kompetencer og interesser.

Og fordi arbejdsmarkedet ændrer sig markant i disse år, skal DJ følge med tiden og tilpasse os de behov medlemmerne har når de skifter job, branche eller status på arbejdsmarkedet.

Vi har til dato rigtig gode erfaringer med at rumme forskelligheder i DJ. Vores faglige fællesskab, når det gælder medier og journalistik er kun blevet bedre ved at gøre plads til forskellene.

Rummelighed i DJ har for længst også været gældende for kommunikatører, som er blevet en stadig større gruppe, fordi mange af vores medlemmer har fundet nye arbejdspladser netop her. Derfor skal kommunikatører i fremtiden heller ikke være i tvivl om, hvilket forbund, der varetager deres interesser, og de skal ikke være i tvivl om, om DJ er noget for dem.

Jeg synes, DJ skal være, hvor medlemmerne er, og vi skal være det med fuld styrke. Og styrken er størst, når vi samler alle, der arbejder inden for journalistik og kommunikation.

Så vil vi også kunne fortsætte med det der er vigtigst for medlemmerne på alle områder: Overenskomstforhandlinger, individuel rådgivning, karrierevejledning, vilkårene for freelancere og andre, der ikke lige er ansatte, arbejdsmiljø, faglige netværk, politisk indflydelse på mediepolitik og udviklingen af de uddannelser, der fører til vores organisationsområde, etik, internationalt engagement og meget mere.

Jeg håber, at mange vil deltage i undersøgelsen, så vi har et stærkt materiale at arbejde videre med i forandringen af DJ.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen