Oscar

Derfor fik Will Smiths lussing så meget plads i spalterne

”Vores læsere har været umættelige,” siger en overrasket Henrik Qvortrup, der ikke havde forudset, at interessen for Will Smiths lussing var så stor

Klippet har efterhånden gået hele nettet rundt. Under weekendens Oscar-overrækkelse placerede den amerikanske skuespiller Will Smith en lussing lige i ansigtet på komikeren Chris Rock, der netop havde leveret en joke om Will Smiths hustru.

Kort efter gik fladen i sort. I salen fortsatte diskussionen dog mellem de to smoking-klædte mænd.

Dagen derpå var klippet i top på samtlige danske nyhedssites og har nærmest været det siden.

Blandt andet hos Ekstra Bladet har interessen været stor. I skrivende stund kan man med en hurtig søgning på Will Smiths navn finde 23 artikler om hændelsen og efterfølgende reaktioner.

”Vores læsere har været umættelige,” siger chefredaktør Henrik Qvortrup og pointerer, at dimensionen og omfanget af interessen er kommet bag på ham.

”Jeg kan dog godt se dramaet i at slå en anden mand til en så stor begivenhed og de dilemmaer og spørgsmål, som situationen rejser. Det er interessant at diskutere,” siger han og nævner diskussionen om, hvordan man som ægtefælle står op og siger fra over for chikane af sin hustru.

Alle kender Will Smith og Oscar-scenen

Hos Berlingske og TV2.dk er der også blevet klikket flittigt på artiklerne om episoden, og Politiken havde halvanden side om hændelsen i kultursektionen af papiravisen.

Nathalie Ostrynski, kulturredaktør på Berlingske, har ikke præcise tal, men det er tydeligt, at Berlingskes læsere gerne vil læse om episoden. Hun mener, at det bidrager til fascinationen af historien, at lussingen faldt under uddelingen af Oscar-priserne, og hun tror, at hændelsen har fået læserne til at reflektere over, hvad de mon selv ville have gjort.

”Som læser står man tilbage med spørgsmål til ens egen holdning til eksempelvis ytringsfrihed, var joken over grænsen og var det i orden, at Will Smith slog ud,” siger hun.

Kristoffer Pinholt, chefredaktør for digitalt indhold hos TV 2, peger på, at historien er blevet så stor, fordi Will Smith er verdensberømt.

”Han har en bred appel og er kendt i hele verden for både store film og særligt sin karakter i serien ’The Fresh Prince of Bel Air’. Det gør, at alle kan forholde sig til ham,” siger han og pointerer, at de efterfølgende konsekvenser også kan være med til at skabe interesse.

Følger nyhedsstrømmen

Kristoffer Pinholt er ikke overrasket over læsernes interesse og regner med, at dækningen snart vil ebbe ud. TV 2 vil dog holde øje med relevante nyhedsvinkler såsom reaktioner fra akademiet, og om Will Smith bliver frataget sin Oscar-statuette.

De samme efterskælv optager Henrik Qvortrup og Nathalie Ostrynski.

Nathalie Ostrynski kan godt se for sig, at sagen vil afføde flere historier og for eksempel sætte sit præg på debatspalterne.

”Hvis vinklerne er der, fortsætter vi dækningen. Dagen i går var den umiddelbare dækning af Oscar-showet og det, der skete. De kommende dage kommer der mere perspektiv og historier om, hvordan situationen nu vil udvikle sig,” siger hun.

Dækningen er på sin plads

Fordi situationen var så overraskende, mener Nathalie Ostrynski, at dækningen var på sin plads.

”Men det er refleksionen værd at overveje, om der var andre historier fra Oscar-showet, som man i stedet burde have hoppet på,” siger hun.

Samme toner kommer fra Ekstra Bladet og TV 2.

”I går var den helt store dag, men historien er allerede ved at dø lidt ud. Jeg synes ikke, dækningen har taget overhånd, men mon ikke den bliver mere afdæmpet de kommende dage – medmindre der kommer en lussing nummer to,” siger Henrik Qvortrup.

Kristoffer Pinholt ser selv TV 2’s dækning som velbalanceret og understreger på samme tid, at underholdningshistorier af denne karakter aldrig må fylde lige så meget som eksempelvis dækningen af krigen i Ukraine.

”Det var en del af nyhedsbilledet i går, og derfor skal vi følge historien. Det skete under en stor begivenhed og fik desuden mange menneskers interesse. Men selv om der sker store begivenheder, må man ikke glemme de andre historier, og det synes jeg ikke, vi gjorde,” siger Kristoffer Pinholt.

Will Smith lagde i går en undskyldning på Instagram, hvor han beklager for sin opførsel. Oscar-akademiet valgte i går at indlede en formel undersøgelse af hændelsen.

0 Kommentarer