Derfor er fotografiet vigtigt for din jobansøgning

Tænk dig godt om, når du vælger billeder af dig selv til jobansøgninger og din LinkedInprofil. Billedet skal passe til den, du er, og det job, du søger, siger karriererådgiver i DJ. »Du ikke bare skal have ét billede, men gerne op til otte forskellige billeder af høj kvalitet,« siger han

Billeder er i dag så vigtige for en jobansøgning, at ansøgere med et dårligt billede er ringere stillet i kampen for det næste job. Faktisk har billeder så stor betydning, at karriererådgiver i Dansk Journalistforbund Mads Løkke Rasmussen anbefaler, at man har op til otte billeder af sig selv liggende, så man kan sende det billede, der passer bedst til det job, man søger.

»Der er fornylig sket et ret voldsomt skift, hvor du ikke bare skal have ét billede, men gerne op til otte forskellige billeder af høj kvalitet at vælge imellem. Der er forskel på at søge job hos Mærsk og i en NGO. Man skal skifte sit billede ud, så det passer til jobbet,« siger han.

Når rekrutteringsfolk besøger en LinkedIn-profil, bruger de 19 procent af tiden på billedet. I gennemsnit bruger de kun seks sekunder på at skimme en jobansøgning, viste en amerikansk eyetrack-undersøgelse i 2014.

Et snapshot kan være fint

Mads Løkke Ramussen siger, at man kan få en professionel fotograf til at tage billederne. Men nogle gang kan man også være så heldig, at et privatbillede egner sig.

»Hvis du har fået taget et snapshot til en konfirmation, hvor du ser skøn ud, skal du sørge for at få fingre i det,« forklarer han.

Det vigtigste er, at billedet passer til jobbet.

»Jeg så en ansøgning fra en fyr, der søgte job som udviklingskonsulent. På billedet kunne man se ham plante et dannebrogsflag på en bjergtop, og det statement passede fint til jobbet.«

Professionelle fotos af jobsøgende

Andre gange kan selv et sejt billede være det forkerte valg.

»Hvis du i en kort periode har været udstationeret i for eksempel Afghanistan, kan det være relevant at bruge et billede, hvor man kan se dig on location med hjelm på. Men hvis du søger et job som redaktionssekretær, må du ikke bruge det billede, fordi du ligner en, der hellere er ude i marken end får det hele til at hænge sammen hjemme,« siger Mads Løkke Rasmussen.

AJKS (a-kassen for journalistik, kommunikation og sprog) har i flere omgange tilbudt medlemmerne af a-kassen at få taget et gratis profilfoto af en professionel fotograf til deres CV eller LinkedInprofil.

1 Kommentar

Kim Serup
26. APRIL 2016
det er lidt pudsigt, at man i
det er lidt pudsigt, at man i journalisternes fagblad skal læse påstande, der er så løst underbygget for nu at sige det pænt.

Otte billeder, virkelig? Hvor har Mads Løkke dog det fra? Den her artikel får i virkelig ikke mig til at fare til fotograf