Derfor blev Vermund-kritisk kommentar klippet ud af ’Gift ved første blik’

Anmeldere fik tidligere på ugen tilsendt et afsnit af ’Gift ved første blik’, hvor en deltager kaldte Pernille Vermund racistisk

Det gibbede ligefrem i Berlingskes kulturkommentator Anna Sophia Hermansen, da hun tidligere på ugen så femte afsnit af DR’s seersucces ’Gift ved første blik’.

Afsnittet var blevet sendt til hende og andre anmeldere, forud for at det blev udgivet på DR TV i dag.

I det afsnit kunne man ifølge Berlingske høre parret Pernille og Michael have en diskussion, hvor Michael kaldte Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, for racistisk.

”Det er en voldsom udtalelse, og jeg undrede mig over, at DR lod den passere. Jeg er med på, at det står for Michaels egen regning, men DR er stadig afsender af et program, hvor den type udtalelser ikke bør føres til torvs. Havde en person påstået, at Pernille Skipper var nazist eller pædofil, havde det også været opsigtsvækkende og selvsagt uacceptabelt,” siger Anne Sophia Hermansen til Berlingske.

Sent onsdag aften fik anmeldere dog tilsendt en ny mail med et afsnit, der var blevet klippet om. Det lød i mailen, at ændringerne handlede om ”en debat, som parret Pernille og Michael har omkring politik”.

Kritikken blev ikke forelagt

Klippet, hvor Michael gav udtryk for, at han mener, at Nye Borgerlige-formanden er racistisk, var klippet ud og nåede derfor aldrig ud til andre end dem, der havde fået tilsendt anmelder-afsnittet i første omgang. Scenen blev ganske enkelt klippet ud af presseetiske årsager.

”I afsnittet indgik en kritisk udtalelse om Pernille Vermund, som ikke var forelagt for hende. Derfor er denne udtalelse klippet ud i det færdige program, der bliver publiceret i dag på DRTV,” siger Anne Garlichs, programchef for fællesskaber på DR, i et skriftligt svar til Journalisten.

Det er allerede tidligere i programserien blevet slået godt fast, at Michael og Pernille ikke ligger tæt på hinanden politisk. Derfor vurderede DR, at scenen ikke var afgørende for fortællingen om de to.

”Programmet handler om parforhold, kærlighed, og hvordan man som par udvikler sig. Det er ikke et program, hvor man skal konfronteres eller stå på mål for diverse overbevisninger,” siger Anne Garlichs i det skriftlige svar.

”Rettede med det samme”

Ifølge Anne Garlichs er der intet odiøst i, at programmet blev klippet om i sidste øjeblik:

”DR opdagede fejlen sent og rettede med det samme.”

”Af og til bliver der klippet helt op til sendetidspunktet, og det var det, der skete i går. Vi ser frem til at dele afsnit 5 med alle seerne senere i dag,” siger hun.

På trods af at afsnittet med kommentaren aldrig er nået ud til seerne, siger Pernille Vermund til Berlingske, at hun er vred over episoden. Hun forberedte i går aftes sine børn på, at der kunne komme avisoverskrifter, hvor hendes navn ville blive koblet sammen med at være racistisk.

”Jeg synes, at det er meget groft. En ting er, hvad private mennesker siger til deres venner, men DR har et ansvar, og de har siddet og redigeret programmet uden at fjerne udtalelsen,” siger Pernille Vermund til Berlingske.

Pernille Vermund siger videre til Berlingske, at DR formentlig havde opdaget og rettet tidligere, hvis en lignende udtalelse var blevet fremsat om en politiker på venstrefløjen. Den kritik svarer Anne Garlichs ikke på i det skriftlige svar.

0 Kommentarer