Aviser

Der var ikke et ord om skuddene i Fields i Berlingskes mandagsavis

Forklaringen er banal, lyder det fra Berlingskes chefredaktør

Mandag stod Danmark op til en nyhedsdag fuldstændig domineret af mediernes dækning af skudepisoden i Fields søndag aften.

Bare ikke læserne af papiravisen Berlingske.

På forsiden af mandagsavisen stod en nyhed om myndighedernes kontrol af virksomheder sammen med en billedhistorie om ’steder drevet af ildsjæle’ og et idyllisk sommerfoto fra Ninas Naturcafe i Nordsjælland, som af Berlingske betegnes som en ”oase i naturen med fuglesang og smørbagte vafler”.

Bladrede man avisen igennem, var der faktisk ikke en eneste artikel om den tragiske begivenhed i shoppingcentret på Amager.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, men det var et sammenfald af uheldige omstændigheder,” siger Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske.

Han fortæller, at Berlingske og B.T. havde byttet deadline på grund af Tour De France, så B.T. netop søndag kunne gå lidt senere i trykken. Derfor var deadline for den trykte Berlingske-avis allerede søndag aften ved 18-tiden.

”Det betød, at da nyheden breakede, der gik avisen,” siger Tom Jensen.

Ifølge ham er deadline for Berlingske normalt ved 20.30-21-tiden.

”Normalt har vi senere deadline, end vi havde søndag. Desværre betød det, at vi måtte nøjes med i første omgang at dække denne her frygtelige begivenhed digitalt, og selvfølgelig har vi samlet op i vores papiravis tirsdag,” siger Tom Jensen.

Han understreger, at Berlingskes abonnenter har kunnet følge dækningen af episoden i Fields digitalt, og at berlingske.dk har haft ’rigtigt mange læsere’ søndag og mandag.

Produktionsomstændighederne om papir

På tirsdagsavisens forside er hovedhistorien ”Tårer og fortvivlelse efter tragedie i Fields” illustreret med et foto af to unge kvinder, som er sluppet ud af shoppingcentret.

Skulle det ikke have været forsiden på papiravisen mandag?

”Jo, det ville have været ideelt for os,” siger Tom Jensen.

Han sammenligner situationen mandag morgen med situationen for papirlæserne efter et amerikansk præsidentvalg.

”Så er der noget, der foregår typisk om natten dansk tid, og derfor står vores læsere op om morgenen til en viden, som ikke fremgår af deres papiravis,” siger han.

”Det er produktionsomstændighederne, som er omkring en papiravis. Her var det bare en særlig situation, som gjorde, at vores deadline den dag var ekstra tidlig, og vi kunne jo ikke vide, at det her ville ske,” siger han.

På en skala fra 1-10, hvor ærgerlig er du over det her?

”Det er jeg da ærgerlig over på en højere del af skalaen, men igen: Det var en særlig situation, som ikke er udtryk for, hvordan vores deadline er normalt,” siger Tom Jensen.

Han afviser, at det får ham til at frygte, at Berlingske taber læsere til de andre aviser, som nåede at have skudepisoden i Fields med i deres trykte mandagsudgaver.

”Ikke når det sker en enkelt gang. Hvis det var en konstant problematik, ville det selvfølgelig være et problem, men det er det ikke.”

0 Kommentarer