Navn: Cecilie Monggaard, 29 år
Nyt job: Chefredaktør på magasinet Totalfilm pr. 1/2 2006.
Karriere: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Praktik på Ekstra Bladet. 2003-2006 journalist på Ude og Hjemme. Samtidig læste Cecilie Monggaard filmvidenskab i to år på Københavns Universitet.
Hvordan var det at arbejde på Ude og Hjemme? Jeg kan godt lide fest og farver, men mange opgaver var tunge. Som for eksempel det at interviewe mennesker, der har fået kræft eller mistet en kær. Der er det en balancegang mellem at blive ligeglad, fordi man har hørt det hundrede gange før, eller på den anden side at tage det med hjem. Jeg havde virkelig brug for den professionelle kappe.
Kunne I holde en sober linje? Ja, det mener jeg vi gjorde. Ekstra Bladet og Ude og Hjemme minder meget om hinanden på det her område. De har begge det med at gå direkte til mennesker på en ligefrem og usnobbet måde. Man bliver en god menneskekender af at lave den form for interviews.
Hvordan har det været at begynde i et job som chefredaktør på et helt nyt magasin som Totalfilm? Jeg har bare kastet mig ud i det. Jeg er den eneste fastansatte sammen med en layouter og en reklamekonsulent. Derudover er der seks freelancere plus fotografer. Så det har været hårdt, og jeg har specielt op til det første nummer den 12. april arbejdet nærmest 24 timer i døgnet.
I har et engelsk modermagasin, og flere artikler er oversættelser derfra. Er det tilfredsstillende? Ambitionen er, at det skal være så dansk som muligt, men vi har en aftale med det engelske magasin, som det ville være dumt ikke at bruge. De laver artikler, hvor de besøger skuespillere og instruktører under optagelserne. Det har vi slet ikke mulighed for.
Er de engelske artikler kritiske eller reelt reklamer for filmene? De er ikke kritiske i akademisk forstand, men der indgår jo en stor research i dem, og de fortæller historier, vi ikke selv kan dække. Man kan selvfølgelig godt sige, de fungerer som reklamer, men det gør alle artikler om skuespillere og instruktører, uanset om de er positive eller negative.
Hvordan er dækningen af filmverdenen i Danmark? Der er generelt en god dækning, men der er en tendens til at være for pæne, når det gælder danske film. Jeg gider ikke læse endnu en anmeldelse af en dogmefilm, der har fået fem stjerner. Jeg har selv set filmene, og de er altså ikke altid de stjerner værd, som de har fået. Der er for mange anmeldere, der prøver at please de kendte instruktører og manuskriptforfattere. Der går kammerateri i det.
Hvorfor skal man købe Totalfilm, man kan vel få den samme dækning i andre medier? Det er rigtigt nok, men vi skulle gerne kunne gå mere i dybden. Vi kan bruge seks sider på en artikel, det kan andre medier ikke.
Hvad er din favoritfilm? »Jaws« (»Dødens Gab«). Det er ikke så feinschmeckeragtigt, men Spielberg har en form for entusiasme i alt, hvad han laver, og så har den en underholdningskurve, der er i top hele vejen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.