Sidste år optog Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 26 studerende på skolens uddannelse i kreativ kommunikation. Uddannelsen er én af fire studieretninger inden for visuel kommunikation. Nicolas Housted var en af de heldige, der kom ind på skolen i Emdrup i København.
”Jeg tror, det bliver tre intense og hårde år med gråd og fejring og gode og dårlige oplevelser. Men jeg glæder mig til det hele,” sagde Nicolas Housted til Journalisten sidste år.
Her et år efter beskriver han det første år som en ”succesfuld” og ”hektisk” introduktion til faget.
”Jeg er imponeret over, hvor tæt man arbejder med folk fra branchen. Det er en gave, at kreative folk som tekstforfatter Peter Dinesen fra &Co og kreativ direktør Chris Anthony Hödar fra McCann bruger tid og energi på at give os kreative udfordringer. Det giver en seriøsitet, som man ofte ikke ser i skoleprojekter, og det er med til at udbygge vores netværk,” fortæller Nicolas Housted.
Et konkurrencepræget studie
Nicolas Housted fortalte sidste år, at han godt kunne være bekymret for, om han kunne klare sig i studiets konkurrenceprægede miljø, ”hvor det ofte betaler sig at komme med albuerne forrest”.
I dag siger han, at det er et meget konkurrencepræget studie.
”Men vi har også et ekstremt godt sammenhold, hvor vi har det sjovt sammen og sørger for, at ingen bliver efterladt”.
Om fredagen giver de studerende for eksempel feedback på hinandens arbejde.
”Hvis man har lavet noget skidt, må man bare grine ad sig selv og tage nedturen med ophøjet ro – og komme videre. Man skal have en kultur, hvor man kan sige, hvad man mener om de andres produktioner. Hvis de får en ærlig efterkritik, betyder det, at de udvikler sig. Der er ingen grund til at sugarcoate sandheden.”
Hvad er problemet?
Nicolas Housted siger, at uddannelsen i højere grad handler om at udvikle de studerendes evne til at identificere det problem, de skal løse – og mindre om eksekveringen.
”Vi bruger meget tid på at sætte os ind i det produkt eller den service, vi skal sælge. Det er faktisk et meget antropologisk studie, hvor vi taler med målgruppen og for eksempel undersøger, hvordan folk opfører sig med produktet,” forklarer han.
Nicorette som skønhedsprodukt
For eksempel handlede 1. årsopgaven om, hvordan Nicorette får bedre fat i kvinder med deres mundhulespray.
”Kvinder har sværere ved at stoppe med at ryge end mænd. De synes, nikotin-erstatningsprodukter er ulækre og fremstår som gift. I målgruppen er det et ildeset produkt,” siger han.
Ved at tale med kvinder i målgruppen foreslog Nicolas Housteds gruppe, at Nicorette skulle sælges som et skønhedsprodukt, fordi nikotinprodukter ikke giver misfarvede tænder og rynker i ansigtet.
”Jo mere du snakker med den målgruppe, du skal henvende dig til, jo bedre bliver du til at kommunikere fordelene ved et produkt på en sand og kreativ måde,” sammenfatter Nicolas Housted.
Drømmer fortsat om en jazzklub
Da Nicolas Housted begyndte på Kreativ kommunikation, vidste han ikke, om han ville være tekstforfatter, art director eller måske åbne sin egen jazzklub. Hans store forbillede dengang var bureauet Mensch.
”Jeg behøver ikke sidde på det fedeste bureau” siger han i dag.
”Det kan gå i mange retninger – jeg kan både arbejde på bureau eller inhouse,” forklarer han.
Drømmen om at åbne sit eget musiksted har han stadig.
”Jeg vil fortsat gerne lave en god jazzklub.”
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
PR-gøgeungen har under rektor Jens Ottos ledelse længe vokset sig stor og grim på journalistuddannelsen. Nu har DMJX åbenbart også fået en ren reklamegren. Hvad med at døbe DMJX om til Den journalistiske Købmandsskole, der er jo ingen grund til at sugarcoate sandheden.