»Der er ikke så meget rock på Stadsarkivet«

Henrik Abildgaard Christensen, 49 år. Fra fotograf på Aalborg Sygehus til fotograf på Aalborg Stadsarkiv

Henrik Abildgaard Christensen, 49 år. Fra fotograf på Aalborg Sygehus til fotograf på Aalborg Stadsarkiv

Du tager fotos af rockkoncerter i din fritid, men hvor meget rock hører dine kolleger på dit nye job?
Der er ikke så meget rock på Stadsarkivet, til gengæld er der ikke så meget museumsværk over rockbranchen, selv om der er ved at være lidt nostalgi over Søren Berlev fra Gasolin. Det var ved et møde med ham tilbage i 2008, at jeg begyndte på rockbillederne. Nu fotograferer jeg blandt andet for Pretty Maids og Magtens Korridorer, men det er mest en hobby. Den kommer af, at jeg altid har været glad for rock.

Er du ikke bange for at støve til på Stadsarkivet?
Ha ha, nej. Man skal brede sig lidt, så hvis jeg kommer helt ud i kanterne kulturelt på Stadsarkivet og helt ud i den anden ende med rockmusikken, så bliver der nok ligevægt? Det ville ikke gøre mig spor, hvis jeg kommer til at være her i 30 år ligesom min forgænger, for jeg har prøvet lidt af hvert, inden jeg kom her. Jeg har blandt andet været i kriminalteknisk afdeling i Nordjylland, hvor jeg tog billeder af alt fra uheld til pengeskabstyveri og opefter. Sidenhen har jeg også været på Aalborg Sygehus.

Så du er gået fra blå blink til bogreoler. Blev det for vildt?
Det synes jeg sådan set ikke, for det har været rart igennem hele karrieren at prøve et bredt udvalg af fotografjobs. I politiet var der spænding i selve indholdet, mens der på Stadsarkivet er spænding i det faglige. Det passer mig fint, og om det så hænger sammen med, at jeg bliver ældre, det ved jeg ikke.

Hvad gemmer der sig egentlig blandt de byhistoriske klenodier?
Alt, hvad der har med Aalborgs historie at gøre. Blandt andet ligger de inde med 6 millioner billeder på negativer og glasplader, der går helt tilbage til 1840-50 stykker. Der har været nogle markante fotografer i Aalborg, blandt andet Heinrich Tønnies, så man har nogle store samlinger. Tønnies lavede en masse portrætbilleder og har gennemfotograferet byen mange gange. Det er nogle temmelig store komplette samlinger, man har.

Som fotograf er du som et barn i en slikbutik?
Det er jeg, og det er specielt spændende for mig, for jeg er hverken helt nyudlært eller helt ung længere. Nu får jeg chancen for at arbejde med noget, der har med de fotografiske teknikker, jeg er uddannet med, at gøre. De eksisterer ellers nærmest ikke mere, så rent fagligt og håndværksmæssigt er der nogle kæmpestore udfordringer, som ikke findes mange steder. Desuden er jeg selv opvokset her i byen, så det kan blive en hel interesse i sig selv at blive klogere på det. 

CV: Udlært fotograf 1984, Aalborg Sygehus og fotografskolerne i Randers og Aarhus, Haderslev Sygehus 1985-86, Kriminalteknisk Afdeling Nordjylland 1987-1988, Nordcolour i Aalborg 1989-94, Aalborg Sygehus 1994-2012, Aalborg Stadsarkiv fra 2012.

0 Kommentarer