
Ulla Pors, nyhedsdirektør på TV 2. Henrik Ohsten/TV 2
”Der er et skifte mellem den Ulla Pors, vi ser i dokumentaren, og den Ulla Pors, vi efterfølgende hører og ser kommentere det.”
Sådan siger Trine Kromann-Mikkelsen, kommunikationsdirektør i Demant, i podcasten ’Budskab’, om Ulla Pors’ kommunikation i og efter Discovery-dokumentaren ’Sexisme bag skærmen’ om MeToo på TV 2.
Søren Søndergaard, presse- og kommunikationschef i Danske Havne, er enig: Danskerne har oplevet to forskellige budskabs-linjer fra TV 2’s nyhedsdirektør denne uge.
Lagt sig ned og rullet rundt
Først i selve dokumentaren, hvor Ulla Pors blandt andet får spørgsmålet:
”Har I svigtet? Kan man sige det?”
Svaret fra nyhedsdirektøren lyder:
”Jeg synes, at alle, der har siddet som chefer igennem de sidste årtier, inklusive mig selv, må spørge sig selv, hvad vi kunne have gjort anderledes. Og det mener jeg er helt afgørende, at vi kigger tilbage og ser på: Hvad kunne vi have gjort anderledes? Hvad er det, vi ikke så?”
Det er ikke en linje, som får ros fra eksperterne i ’Budskab’.
”TV 2 skulle have lavet en BBB,” siger Søren Søndergaard med henvisning til Statsministeriets departementschef Barbara Beatrice Bertelsen, som under håndteringen af minksagen skrev til Fødevareministeriets departementschef, at de skulle lægge sig ned og rulle sig rundt.
”Hun får spørgsmålet: ’Har I svigtet?’ Og som en anden politiker svarer hun hverken ja eller nej. Det er jo ikke til at holde ud at høre på. Alle journalister kender jo, når man stiller en politiker et ja-nej-spørgsmål, og så får man et alenlangt politikersvar,” siger Søren Søndergaard, der har været pressechef for Dansk Folkeparti i 15 år.
Den anden Ulla Pors
Helt anderledes var linjen fra Ulla Pors, da hun deltog i ’Go’ Aften Live’ mandag aften, mener eksperterne. Her lød det blandt andet fra TV 2’s nyhedsdirektør til to af de kvinder, som har oplevet krænkelser i deres tid på tv-stationen:
”Jeg er utroligt ked af det, I har oplevet. Jeg synes, det lyder helt vanvittigt. Og jeg vil også gerne sige undskyld til jer.”
”Jeg håber, at I vil tage imod en undskyldning, men jeg mener også, at det allervigtigste er, at I tror på, at vi virkelig arbejder for at gøre noget ved det.”
Her lyder hun ifølge Søren Søndergaard som ’gode gamle Ulla Pors’.
”Det virkede oprigtigt og ægte,” siger han.
Ligner et kursskifte undervejs
Trine Kromann-Mikkelsen peger på, at TV 2 som enhver anden virksomhed i en krisekommunikations-situation må have afklaret rollefordeling og budskabslinje på forhånd, før dokumentaren blev vist mandag.
”De må have lavet et kursskifte, for der er så stor forskel på optræden i dokumentaren og det, vi så ser i mediebilledet, da den kommer ud,” siger hun.
Og det har ikke været gratis.
”Det betyder, at så kommer de ikke forberedte ud, så er der ikke en klar linje under deres kommunikation. Og det kan virke famlende,” siger hun.
TV 2 har ikke ønsket at kommentere sin kommunikationsstrategi i sagen over for ’Budskab’.
Find ’Budskab’ i din podcastplayer, eller hør hele udsendelsen her.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.