Den underholdende journalist

 

 

Adam Lehn har oplevet flere jobskift end de fleste 26-årige, men det har bare gjort ham endnu mere bidt af radiomediet. Nu skal han samarbejde med de skrivende journalister på JydskeVestkysten om at lave radio. 

»Jeg glæder mig meget over den udvikling, som radiomedierne i Danmark er inde i. Den har jeg håbet på i ti år, og nu er der endelig ved at ske noget,« siger Adam Lehn, 26 år.

Han er netop headhuntet af JydskeVestkysten til at være med til at indføre mediekonvergens i bladhuset og er ansat som studievært på radiostationen Victor i Esbjerg. Adam Lehn kommer fra RadioNet i Aalborg. At skifte job efter kun 13 måneder var ikke nogen nem beslutning.

»Hidtil har det været hensynet til min professionelle karriere, der har vejet tungest ved jobskift, men denne gang har jeg også taget hjertet med på råd,« siger Adam Lehn, som pendlede frem og tilbage mellem jobbet i Aalborg og Kolding, hvor han bor med sin kæreste. Hun er redaktør på TvDanmark Syd – og gravid. Det var familieforøgelsen, som afgjorde sagen, og udsigten til at få halveret transporttiden til og fra arbejde.

»Jeg håber, jeg vil kunne gøre brug af mine erfaringer fra Aalborg. Der er en verden til forskel fra radioen, hvor jeg begyndte 13 år tidligere, til dette kæmpe mediekonvergenshus,« fortsætter Adam Lehn, som var studievært for RadioNets »hitformat« til de unge og samtidig eventkoordinator for alle de tilknyttede jyske radiostationer.

Med undtagelse af en lille sviptur til TvDanmark Esbjerg har radioen været hans domæne, siden han som 13-årig startede som frivillig ved Radio Sundbo. I '93 sprang han til Radio Victor, hvor han var med til at lave alt fra "Fed Fredag" til "Victors Corner", samtidig med at han passede sin skolegang. Efter handelsskoleeksamen blev han fuldtidsansat som studievært, musikchef og assisterende programchef.

»Det er underligt som 26-årig at kunne sige, at man har været med fra dengang, man brugte spolebåndoptager og vinylplader,« siger Adam Lehn, som har studeret radiomediet i England og især i Holland, hvor han er meget imponeret over forholdene. Her rangerer radioen på niveau med tv, og radioværterne er lige så store stjerner som tv-værterne.

»Det bakker min egen teori op om, at man sagtens kan drive det til noget inden for radioen. Jeg tror faktisk, man kan få en større personlighed i radio end på tv, på trods af at man ikke har ansigt på. Selv kan jeg godt lide at være i centrum, at give noget af mig selv, så lytterne danner sig deres eget billede af mig. Men jeg nyder også at kunne gemme mig i studiet, bag musik og reklamer,« indrømmer Adam Lehn.

Han kalder sig selv en »entertainer«, en underholdende journalist, der benytter sig af de journalistiske redskaber. Som studievært laver han interview og læser ikke bare telegrammer op, men formidler dem og tilføjer sine egne holdninger.

Teknikken er Adam Lehn autodidakt i, men med den digitale afvikling er den ikke mere besværlig, end at han kan overskue den på sin 19 tommer fladskærm, og musikken, den har altid haft en stor plads i hans hjerte.

»Radio og musik hører naturligt sammen for mig. Jeg har en stor musiksamling derhjemme og hører alverden, lige fra jazz til den gode rockmusik.«

 

0 Kommentarer