Den Uafhængige overhaler ’P1 Morgen’ på podcast: Vi ser os som Nemlig-chauffører

Taleradioen debuterer på Podcastindex med 32.603 ugentlige downloads eller streams. Målet er ifølge chefredaktøren mindst fem gange flere

’P1 Morgen’ er indiskutabelt større end Den Uafhængige på flowradio, men den lille taleradio med chefredaktør og stifter Asger Juhl i spidsen har overhalet morgenprogrammet på DR på Podcastindex i uge 35.

”Vi bruger det til at se, om folk kan lide, hvad vi laver. Jeg ser os som sådan nogle Nemlig.com-chauffører, der kører ud med varer til folk, og her kan jeg så se, om folk kan lide den service, vi leverer hver morgen,” siger Asger Juhl om, hvad man bruger tallene til.

Målingen af ugentlige hentninger er den første for talekanalen, som netop er blevet tilmeldt Podcastindex.

I uge 35 havde programmet ’En Uafhængig Morgen’ 32.603 downloads eller streams, mens ’P1 Morgen’ havde 24.295.

I gennemsnit svarer det til, at ’En Uafhængig Morgen’ havde 4.658 downloads eller streams i løbet af de fem sendedage i uge 35.

Har ikke sat et mål

Asger Juhl opererer dog endnu ikke med en målsætning om, hvorvidt det er godt nok:

”At vi ikke har lagt os fast på et tal skyldes, at vi ikke har tid til at finde et tal. Vi har travlt og er så få folk, så sådan et strategital for, hvor mange downloads vi skal have om tre måneder, har vi ikke – men vi skal have flere,” siger Asger Juhl. Et bud fra chefredaktøren lyder ”i hvert fald fem gange så mange”.

Tallene i Podcastindex er heller ikke oplagte til at lave ranglister over, hvad der lyttes mest til. Det siger Freja Sørine Adler Berg, der er ph.d-studerende ved Syddansk Universitet, hvor hun undersøger, hvad der karakteriserer uafhængige dansksprogede podcasts.

”Det giver en idé om, hvad der rører sig, men det er ikke retvisende som en rangliste,” siger hun.

Det skyldes blandt andet, at det teknisk er vanskeligt at måle, hvorvidt en podcast rent faktisk bliver afspillet, hvis den hentes ned.

Derudover er det langtfra alle danske podcasts, der er tilmeldt Podcastindex, da det koster penge at optræde på listen.

0 Kommentarer