Den svære underholdning

»Der sker noget nyt hver dag i dette her job.«

»Der sker noget nyt hver dag i dette her job.«

Søren Rosenørn, 34 år, rykker fra en projektansættelse til redaktionschef, Gong Media.

Hvad skal du lave på Gong Media?
Jeg har ansvaret for et nyt underholdningsprogram, der er en blanding mellem skjult kamera og gameshow. Der er to deltagere, hvor den ene ikke ved, der er skjult kamera. Den anden skal udføre en række mere eller mindre pinlige opgaver, og hvis offeret ikke opdager, at det er skjult kamera, vinder de.

Hvorfor er du gået i gang med at lave underholdning?
Jeg har lavet rigtig mange nyheder, men aldrig ren underholdning. Det var på tide at lave noget andet, og jeg synes virkelig, det her er en opgradering af mine kompetencer. Underholdning er lige så svært at lave som alt andet – du skal stadig have styr på ting som konceptudvikling, research og storytelling. I det her program har jeg fået et stort ansvar og får lov til at være med i kontrolrummet, til at skrue hele konceptet sammen og udvikle programmet.

Hvad var det sværeste ved at skifte fra nyheder til underholdning?
Man skal have virkelig mange bolde i luften, og min arbejdsuge kommer nemt op på 50 timer. Da jeg var vært på P1 Morgen, stod jeg med et manus og læste op. På dette her program har jeg op til 40 historier til de forskellige programmer, jeg skal holde styr på på samme tid. Det er mig, der som redaktionschef har kontakten til værter, manuskriptforfattere, klippere og så videre, så det er en stor udfordring. Men det er fedt, der sker noget nyt hver dag i dette her job.

Programmet, du arbejder på, er et udenlandsk koncept. Hvad har I gjort for at gøre det dansk?
Vi har blandt andet gjort nogle af udfordringerne lidt sværere – det er ikke nok at stille sig op på en stol og sige hullubulu, hvis man vil vinde i programmet. Derudover har vi tilpasset noget af humoren. Programmets østeuropæiske udgave har blandt andet kærestepar, der skændes helt vildt og slår på hinanden – det kunne vi ikke gøre her i Danmark.

Hvad er det fede ved at lave underholdning?
Jeg blev journalist for at arbejde med mennesker, og i dette her program kommer man virkelig i kontakt med mange forskellige typer. Kærestepar, venner, gamle ægtepar. Der kommer nogle fantastiske reaktioner på de prøver, vi sætter folk på, og folk reagerer meget forskelligt. For nogle er det intet problem at samle en megafon op og begynde at råbe inde i en restaurant, mens deres kæreste sidder og græmmer sig. For andre er det dybt grænse-overskridende.

CV: Uddannet fra Journalisthøjskolen i 2003. Frem til 2006 journalist og tilrettelægger i DR. Derefter vært og redaktør på TV2 Radio, inden han kom tilbage på DR, hvor han senest var nyhedsvært på P1 Morgen. Kører firmaet Storylab.dk ved siden af.

0 Kommentarer