Den største udfordring i TV Avisens historie

Susanne Hegelund er netop blevet ny chef for TV Avisen. Journalisten har spurgt hende, hvad hun forventer af sit nye job.

Susanne Hegelund er netop blevet ny chef for TV Avisen. Journalisten har spurgt hende, hvad hun forventer af sit nye job.

Vi står over for den største udfordring i TV Avisens historie. Efter nytår er vi 91 færre medarbejdere i DR Nyheder, og vi skal stort set producere til de samme udsendelser, som vi plejer, samtidig med at vi vil leve op til en berettiget forventning om dybde og troværdighed. Men vær sikker på, at vi også fortsat vil sætte danskernes virkelighed i perspektiv. Det må vi under ingen omstændigheder give køb på. Vi er sat i verden for at lave journalistik og gode historier.

Hvordan gør man det?

Vi skal finde på andre arbejdsgange, et andet workflow, men – og det er afgørende – uden at det sker på bekostning af væsentlighed og substans i vores journalistik. Det kan være, at selvom du skal lave tv-avis til 18:30, så går du dagens forløb igennem i en radioavis i en såkaldt Q & A, hvor du bliver udspurgt om den historie, du har gang i. Der kan også være en idé i, at journalisterne selv står for en kort telegram-version af deres historier, frem for at der skal sidde en helt ny person og starte forfra med at sætte sig ind i det hele. Det sker per automatik på nogen redaktioner allerede, den vej kunne jeg da forestille mig, at vi går videre af. Tv-journalisterne skal redigere deres egne indslag i større omfang end i dag; så der kommer givetvis yderligere tryk på i dagligdagen. Og så bliver vi nødt til at være mindre ambitiøse uden for primetime, som vi vil forsøge ikke at pille for meget ved.

Så folk skal løbe hurtigere?

Nogle skal, andre steder skal hverdagen måske blot organiseres lidt anderledes. Virkeligheden er jo en anden i dag end den var tidligere, hvor alt var baseret på, at der nødvendigvis var levende mennesker til en række gøremål. For eksempel har vi jo et mediearkiv, hvor journalisterne går direkte ind og henter alt stof digitalt til enten forredigering eller for selv at redigere det. Så teknisk er det i et vist omfang blevet nemmere og hurtigere at gå til end tidligere.

Skal afdelingerne bruge hinanden mere end før?

Det er jo oplagt. Der er jo et kæmpe bagkatalog af unik journalistik i resten af DR, som vi forhåbentlig kan udnytte bedre, også i TV Avisen. Og så har DR jo stadigvæk 3 milliarder kroner, der – som en direktør i DR har sagt det – 'bliver kørt ind på en trillebør en gang om året'. Hvilket der bliver produceret en masse godt tv for. Før har man måske kunne sidde i en fjern krog med noget, der kunne være interessant for TV Avisen, uden nogen har vidst noget om det. Vi har for eksempel en kæmpe stor viden-redaktion, der måske producerer stof, der kunne bruges i TV Avisen, ligesom der kan være mange andre eksempler på gode historier rundt om i huset, som vi gerne vil have fat i.

Hvordan skal det så ske, hvordan kommer informationerne rundt?

Idéen er, at vi skal være et mere " helt DR " end tidligere, hvilket der for tiden er en stor villighed til på TV Avisen og i hele huset. Og så skal man jo samtidig huske på, at vi ikke må give køb på journalistikken og troværdigheden i alt det her.

I mister 91 medarbejdere i alt på DR Nyheder, hvor mange mister i på TV Avisen?

Det kan man ikke sige. Det er jo en fælles enhed. Men vi bliver godt 20 journalister færre i hele nyhedsområdet. Resten er teknik og administration.

Hvor lang tid går der, før 'hullet' er lukket?

Hvis du ringer om et år, så tror jeg, alting er godt. Men selvfølgelig vil der gå noget tid, før det hele er på skinner. Nu tager vi lige en dyb indånding først.

Men du er optimist?

Det bliver kanon! Det er min tilgang til det.

0 Kommentarer