Den mindst sexede avis

Dagbladet Arbejderen er Danmarks mindst sexede dagblad, viser Journalistens undersøgelse. Aviserne fra JP/Politikens Hus indtager de tre første pladser. Ekstra Bladet ligger nummer 1 og vil have endnu mere sex i spalterne.

Dagbladet Arbejderen er Danmarks mindst sexede dagblad, viser Journalistens undersøgelse. Aviserne fra JP/Politikens Hus indtager de tre første pladser.
Ekstra Bladet ligger nummer 1 og vil have endnu mere sex i spalterne.

SEXOMTALE. En af Danmarks mindste aviser er også landets mindst sexede, i hvert fald hvis man tæller, hvor mange gange avisen bruger ordet 'sex'.
Det viser en undersøgelse, Journalisten har foretaget ved at søge på 'sex' i avisdatabasen Infomedia. Det lille kommunistiske dagblad Arbejderen med et oplag på 2.000 eksemplarer har kun skrevet 'sex' 26 gange de seneste 12 måneder. Til sammenligning indtager Ekstra Bladet en klar førsteplads med 1.246 gange sex.
På de tre første pladser ligger aviserne fra JP/Politikens Hus: Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten. JP ligger således langt fremme – foran B.T. på den beskedne fjerdeplads.
Ekstra Bladets høje sex-rate skal tilskrives en række faste elementer i avisen – det ugentlige mandetillæg Macho, det månedlige håndværkertillæg med den afklædte håndværkerpige, de faste sider Varm Weekend og kendis-tillægget Flash.
Ifølge undersøgelsen skriver Ekstra Bladet dobbelt så meget om sex som B.T.
Men avisens billeder er også mere sexede. Når det er sommervejr i Danmark, er billedsiden typisk kvinder med eller uden top. Familieavisen B.T. viser billeder af børn, der leger i strandkanten.
Læser man nogle af de 26 sex-historier, som undersøgelsens taber, Dagbladet Arbejderen, har valgt at dække, viser det sig, at de hverken handler om sexguides, dildotests eller fræk håndværkersex. De drejer sig derimod typisk om prostitution og anmeldelser af film og teater – herunder en anmeldelse af et teaterstykke i Odense med overskriften "Overklassens dekadence og forfald udstillet".
Alligevel afviser Dagbladet Arbejderens chefredaktør, Birthe Sørensen, at avisen er Danmarks mindst sexede.
»Det handler om at være fræk og pågående – og det er vi.«
Engang var venstrefløjen kendt for at kæmpe for seksuel frigørelse. Har I glemt det?
»Nej, det har vi ikke. Men vi er en lille avis, og vi har i forvejen svært ved at overleve.«
Men det er jo netop derfor, I burde gøre som Ekstra Bladet. De har for eksempel en nøgen håndværkerpige hver måned. Det må også interessere proletarer?
»Vi vil selvfølgelig gerne have flere læsere, men jeg tror ikke, håndværkerpiger eller mere brug af ordet sex er vejen frem,« siger Birthe Sørensen.
I undersøgelsens midterfelt finder man især gratisaviser og de regionale dagblade, der samlet set skriver sex under 400 gange om året. Det er noget lavere end de landsdækkende betalingsavisers 580 gange.
Geografisk tegner der sig også nogle forskelle. Aviser med hovedredaktionen i København har brugt ordet sex 500 gange det sidste år, mens provinsmedierne halter efter med omkring 350 gange.

FYENS STIFTSTIDENDE er med 476 hits den regionalavis, der skriver mest om sex, og den gør det tre gange så meget som den sydfynske konkurrent Fyns Amts Avis.
Redaktionschef på Fyens Stiftstidende Jan Kristensen har svært ved at forklare forskellen.
"Men det er da synd for Fyns Amts Avis, for det får de færre læsere af.«
Jan Kristensen er stolt at førstepladsen blandt regionalaviserne. Sex er nemlig et fremragende stopord og godt læsestof.
»Jeg siger ofte til de redigerende på weekendsiderne, at de skal huske at skrive om sex, bare de gør det på en intelligent måde,« siger han.
Selv om Ekstra Bladet indtager en meget klar førsteplads i konkurrencen, mener chefredaktør Bent Falbert ikke, at der er noget at juble over. Hvis Ekstra Bladet kun har skrevet sex tre-fire gange om dagen – er det da alt for lidt, medgiver han.
»Tak for advarslen, vi må sgu stramme os an. Det er jo et vigtigt område.«
Blandt gratisaviserne i undersøgelsen skriver Nyhedsavisen mest om sex, hvilket giver avisen en samlet sjetteplads. Det er langt foran metroXpress, som kun bliver reddet fra sidstepladsen af Arbejderen. /

0 Kommentarer